Plan klaar om digitale kloof in Malle verder te verkleinen

We gaan in zee met BEEGO, een organisatie die bij Mallenaren langsgaat om hen te helpen bij het gebruik van digitale toestellen en toepassingen.

De twee coronagolven toonden een digitale kloof in ons land, en ook in Malle. Niet elke Mallenaar beschikt over een PC, of over de vaardigheden om ermee te werken. Tijdens de coronacrisis is er overgeschakeld op afstandsonderwijs, en zijn we ook meer gaan inzetten op digitale dienstverlening. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen meekan in dit nieuwe verhaal.

Daarom gaan we een samenwerkingsverband met BEEGO aan. BEEGO is actief in heel Vlaanderen en stuurt studenten naar mensen thuis om hen te helpen bij het gebruik van digitale toestellen en toepassingen. Dat gaat van het verlenen van ondersteuning bij bestaande apparatuur tot installatie en hulp met nieuwe apparaten (laptops, desktops, printers, smartphones, tablets, …). Zij verlenen assistentie in de brede zin van het woord. Het project start op 1 april, en in de eerste fase bereikt BEEGO zo'n 25-tal Malse gezinnen.

Gepubliceerd op vrijdag 12 maart 2021 12.03 u.