Op naar een nieuw bibliotheeksysteem: bib gesloten van 13 tot en met 20 juni

In juni schakelt onze bibliotheek over naar Wise. Dat is het nieuwe Eengemaakt Bibliotheeksysteem (EBS) voor de Vlaamse bibliotheken dat voor een vlottere en efficiƫntere samenwerking moet zorgen. Door die overschakeling moeten we de week van 13 tot en met 20 juni sluiten.

Wat verandert er?
De samenwerking met de bibliotheken van Bibburen (Borsbeek, Malle, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel) versterkt. We worden één grote regiobib waar alle leden met hun lid- of eID-kaart tegen dezelfde voorwaarden heel gemakkelijk kunnen lenen.

  • Op je uitleenticket en in je Mijn Bibliotheekprofiel kan je je ontleningen bij alle Bibburen bekijken.
  • Openstaande kosten kan je afrekenen in de bibliotheek waar je op dat moment bent.
  • Via Mijn Bibliotheekprofiel kan je verlengen en reserveren in alle bibliotheken.
  • Je kan voortaan ook lenen met je eID-kaart.
  • Beschikbare én uitgeleende boeken zal je aan de balie en online via Mijn Bibliotheek kunnen reserveren. Je kan dan ook meteen de bib aangeven waar je het wil afhalen. Wacht wel tot je een mailtje krijgt dat het boek klaarstaat voor je naar de bibliotheek komt. Onze medewerkers hebben even tijd nodig om je aanvraag te verwerken.
  • Openstaande bedragen zal je online kunnen betalen via je Mijn Bibliotheekprofiel.

Tijdens de sluitingsperiode leren onze bibliotheekmedewerkers met de nieuwe software werken en testen we het nieuwe systeem tot in de puntjes uit. Bovendien worden alle gegevens van de boeken en de leners in die week omgezet naar het nieuwe systeem. Daarom is het tijdens de sluitingsperiode niet mogelijk om via Mijn Bibliotheek te reserveren of te verlengen. Interbibliothecaire aanvragen vanuit onze bibliotheek lukken dan helaas ook niet. Wij zorgen er op voorhand voor dat je uitleentermijn niet in de sluitingsperiode kan vallen. Toch dringend op zoek naar een boek? Dan kan je terecht bij onze collega’s van de Bibburen. Je vindt alle info op malle.bibliotheek.be

Gepubliceerd op dinsdag 24 mei 2022 10.40 u.