Ontdek onze lokale producenten tijdens de ProefMalle-fietstocht

Met het jaarthema in ons hoofd zoomen we met een spiksplinternieuwe fietstocht in op onze lokale producenten. We slaan twee vliegen in een klap: in aanloop naar de Week van de Korte Keten (15 tot 23 mei) geniet je vanaf 8 mei van een uitgestippelde fietstocht langs onze Malse producenten.

Je ontdekt wat voor lekkers ze in hun hoevewinkel, automaat of webwinkel aanbieden. Bij de fietstocht hoort ook een brochure vol verhalen, anekdotes en een schat aan informatie over de korte keten in Malle! Je kan de 38 kilometer lange fietstocht ook opsplitsen om hem in meerdere delen te beleven.

De brochure met plan van de fietstocht vind je vanaf 8 mei in ons toerismekantoor, in de OxfamWereldwinkel, het sociaal huis en de bibliotheken van Oost- en Westmalle.

izi.TRAVEL

Liever een plan op je smartphone? Beluister de route digitaal of volg ze via de app izi.TRAVEL. Wil je de fietstocht beleven vanuit je luie zetel via je laptop, surf dan naar izi.TRAVEL, zoek bij ‘audiogidsen’ op Malle en kies de ‘ProefMalle-fietstocht’.

Korte keten!

Malle telt verschillende bioboeren, imkers en bedrijven die lokale, hoeve- en streekproducten aanbieden. Je koopt er superverse en kwaliteitsvolle producten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Bovendien ondersteun je de lokale economie en bouw je een rechtstreekse band op met onze plaatselijke producenten.

15 jaar FairTradeGemeente
We trappen onze fietstocht op gang op 8 mei: de Internationale Dag van de Fair Trade. Niet toevallig, want Malle viert dit jaar haar 15de verjaardag als FairTradeGemeente. Tussen 8 mei en 15 september vind je een extra zoektocht en wedstrijd rond fair trade in de fietsbrochure.

Gepubliceerd op maandag 3 mei 2021 14.43 u.