Vakantietips: op stap met kinderen

De vakantie is ondertussen halfweg. Misschien is de inspiratie voor bezigheden met de (klein)kinderen al wat moeilijker. We geven je nog wat tips mee.

Op stap met Anemoontjen, verhaal- en doeboekje: Ga op stap doorheen het prachtige park van Domein de Renesse. Terwijl je een route door het park volgt, lees je wat gravin Anemoontje en boswachter Zander allemaal tegenkomen. Ondertussen voer je leuke opdrachten uit. 

wanneer: elke dag van het jaar, van zonsopgang tot zonsondergang
waar: in het park, het boekje kan je bekomen op het toerismekantoor van Malle
prijs: 3 euro per boekje (inclusief één beloning)

Combineer deze activiteit met een picknick op het grasveld, met uitzicht op het kasteel (dat nu gedeeltelijk gerestaureerd wordt).

Op stap met Anemoontje, vertelling: Ga op stap met een vertel(l)(st)er door het park van Domein de Renesse en luister naar de wetenswaardigheden. Ken jij verliefde bomen? Waarvan komt de naam rentmeesterswoning? Wat wil de kikker van gravin Anemoontje? ... 

wanneer: de tweede zondag van de maand - 11 augustus - om 14 uur
waar: op het binnenplein van het kasteel, vooraf inschrijven is niet nodig!
prijs: 3 euro per kind (volwassenen gratis)
duur: 1.5 uur

Schatten van Vlieg: je kan tijdens de zomermaanden juli en augustus op zoek naar de schat van vlieg op vier locaties in Malle: toerismekantoor Malle, bibliotheek Westmalle, bibliotheek Oostmalle en kasteel de Renesse. Dit jaar rond het thema 'proeven'. We zijn benieuwd of jij proeft wat wij proeven. Het water komt je zeker in de mond, dat garanderen we je! Meer info

Speelpleintjestocht: maak een route langs de speelpleintjes in Westmalle. Een fijne wandeling en heel veel speelplezier verzekerd! Haal je beschrijving op in het toerismekantoor of download ze via deze link.

Speelpleintjes: Er zijn in de gemeente Malle 19 speelpleintjes. Ontdek ze allemaal! Nog bijna voor elke dag van de vakantie één!

Gepubliceerd op vrijdag 2 augustus 2019 10 u.