Nieuwe fietsverbinding tussen Moerdreef en Hallebaan ingefietst

Tussen de Moerdreef en de Hallebaan in deelgemeente Westmalle kunnen fietsers voortaan gebruik maken van een nieuwe fietsverbinding. Het college van burgemeester en schepenen ging vandaag alvast op verkenning en fietste het spiksplinternieuwe fietspad in.

De gemeente Malle trekt heel wat fietsers aan dankzij haar toeristische troeven en haar reputatie als scholengemeente. Veiligheid staat heel hoog op het prioriteitenlijstje. Daarom investeren we ook volop in nieuwe fietsinfrastructuur. Bovendien presenteren we de fiets zo ook als aantrekkelijk alternatief voor de auto.

Eerder dit jaar hebben we de fietspaden in de Oude Molenstraat en de Oude Baan een opknapbeurt gegeven. De fietspaden zijn er nu breder, veiliger en toegankelijker. Vandaag pakken we uit met een volledig nieuw fietspad tussen de Moerdreef en de Hallebaan. Daardoor hoeven ook heel wat Mallenaren in Westmalle het gevaarlijke fietspad langs de Antwerpsesteenweg niet meer te trotseren.

Het prijskaartje voor deze investering bedraagt 82.000 euro. We hebben ook de nodige verlichting geplaatst, zodat er ook ’s avonds veilig gefietst kan worden.

Naast de nieuwe fietsinfrastructuur hebben we ook al onze fietsdoorsteken uniform gemaakt volgens de nieuwe richtlijnen van het fietsvademecum. Paaltjes, fietsbeugels en andere obstakels hebben we verwijderd, zodat fietsers, maar ook bakfietsen en fietskarren, geen enkele hindernis meer ondervinden.

 

Gepubliceerd op maandag 2 december 2019 16.04 u.