Nieuwe fietsbibliotheek op zoek naar kinderfietsen

Kinderen groeien snel en hebben quasi elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig ... Telkens investeren in een aangepast model is zowel economisch als ecologisch niet interessant. Daarom richt het Streekplatform Voorkempen (*) deze maand in onze gemeente een uitleendienst voor kinderfietsen op.

De velotheek, want zo zal de uitleendienst heten, werkt net zoals een bibliotheek. Door middel van een jaarabonnement ben je altijd zeker van een kwalitatieve fiets op maat van uw kind (tussen 2 en 12 jaar). Wordt de fiets te klein, dan kan je deze omruilen voor een groter exemplaar. Goed voor je portemonnee dus, maar ook goed voor het milieu want men gebruikt steeds zorgvuldig nagekeken tweedehandsfietsen. Alle fietsen krijgen bij teruggave een grondige onderhoudsbeurt, zodat de levensduur van de fietsen verhoogt.

Maar … we zijn nog dringend op zoek naar extra kinderfietsjes. Heb je misschien nog ergens een gebruikt kinderfietsje staan dat je niet meer nodig hebt (er mag werk aan zijn)? Dan mag je dat binnenbrengen bij de velotheek (domein pc Bethanië, gebouw 7A, te bereiken via de A. Vesaliuslaan, Zoersel) en dit op dinsdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur of op donderdagvoormiddag van 9.30 tot 12 uur.

Je helpt de velotheek zo alvast een vliegende start te nemen!
Meer informatie over de praktische werking (uitlenen van fietsen …) volgt later deze maand.

* De uitleendienst is een initiatief van het Streekplatform Voorkempen/IGEAN in samenwerking met de gemeenten Malle, Schilde en Zoersel, kringwinkel De Cirkel, pc Bethanië, KINA en Selab. Dit initiatief wordt mogelijk gemaakt met de steun van Provincie Antwerpen.

Gepubliceerd op donderdag 17 oktober 2019 15.53 u.