Nieuw logo en opgefriste huisstijl

Exact 20 jaar na de lancering van de eerste huisstijl voor gemeente Malle, pakt het gemeentebestuur uit met een nieuw logo en een opfrissing van de huidige huisstijl.

In een tijd waarin communicatie en management almaar belangrijker worden, willen we onze gemeente en het merk Malle nog meer op een eigentijdse en herkenbare manier op de kaart zetten.

Het allereerste logo van de gemeente Malle werd ontworpen en ingevoerd in 2000. Door de jaren heen onderging het logo enkele aanpassingen en opfrisbeurten, maar gaandeweg geraakte zowel het logo als de huisstijl gedateerd. Na een grondige analyse kozen we nu voor een nieuw, fris logo dat tegelijk dynamiek uitstraalt. Dit officieel logo gebruiken we voortaan op brieven, enveloppen en facturen.

Daarnaast kiezen we vanaf nu ook voor een commercieel logo om ons meer te profileren en Malle als merknaam toegankelijker te maken. Het commercieel logo, waarbij de M uit het vorige logo behouden blijft, zal je binnenkort vaker zien opduiken, onder meer op onze affiches, publiborden en wagens van de gemeente MalleIn het kader van de duurzaamheid zullen we de huidige voorraden nog opgebruiken en ons wagenpark stelselmatig vernieuwen. Dat maakt dat naast het nieuwe logo ook het oude nog een tijdje zichtbaar zal zijn in het straatbeeld. 

Groen en blauw blijven onze vaste huisstijlkleuren, maar we kiezen tinten die iets meer rust uitstralen. Om wat meer variatie te brengen, voegen we ook een reeks steunkleuren toe aan onze huisstijl. Met een nieuw logo en opgefriste huisstijl staan we aan het begin van een langetermijnsproject waarbij we enerzijds meer herkenbaarheid willen creëren en anderzijds onze gemeentelijke communicatie toegankelijker willen maken om zo dichter bij onze Mallenaars te staan. 

Gepubliceerd op maandag 28 oktober 2019 10.41 u.