Mooie projecten rond zorg krijgen duwtje in de rug

Ben je ondernemend, creatief en zorg je graag? En wil je tijdens het Jaar van de Zorg een leuk initiatief rond zorg uitwerken? Dan hebben wij goed nieuws! Als je tussen 1 maart 2020 en 1 mei 2020 je project indient, krijg je van het gemeentebestuur mogelijk een financieel duwtje in de rug.

Hoe bedenk je zo’n project? Heel eenvoudig. Je zet je rustig neer, alleen of met vrienden, en vraagt je af hoe jij zou willen dat er voor jou ‘gezorgd’ wordt in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als je oud bent, als je jong bent of een beperking hebt. Draai nu de rol om en vertaal je idee/gevoel in een plan … Kijk: je zorginitiatief is geboren! Vanaf nu kan je aan de slag om je plan uit te werken, anderen bij je plan te betrekken, en een projectaanvraag in te dienen.

Meer info over de voorwaarden vind je op www.malle.be/jaarvandezorg. Daar kan je ook meteen je projectaanvraag indienen. Je kan ook langskomen op de dienst vrije tijd en daar een aanvraagformulier ophalen.

Nog wat bedenktijd of inspiratie nodig? In het infoblad van april zoomen we uitgebreid in op de projectaanvraag en zorgen we voor prikkelende ideeën.

Gepubliceerd op maandag 2 maart 2020 9 u.