Meerjarenplan 2026 - 2031

Gemeenten moeten tijdens het eerste jaar van de nieuwe bestuursperiode een meerjarenplan opmaken. Dit meerjarenplan bevat de beleidskeuzes van het nieuwe bestuur en de financiële vertaling ervan voor de volledige periode van het meerjarenplan (zes jaar).

De meerderheidscoalitie heeft een bestuursakkoord opgemaakt, dat als basis zal dienen voor de opmaak van het nieuwe meerjarenplan.

Participatiemoment op zaterdag 26 april 

Je kan je niet meer inschrijven voor deze meedenksessie.

Om ervoor te zorgen dat je gericht kan nadenken over de toekomst van Malle, voorzien we per beleidsdoel een thematafel. Elk tafelgesprek duurt 45 minuten en voor een vlot verloop is er steeds een moderator. Je kan drie thema’s kiezen uit zes onderstaande opties. Tijdens de gesprekken worden alle suggesties en ideeën netjes door iemand genoteerd.

  • Dorpskernhernieuwing en infrastructuur: de dorpskern van Westmalle wordt vernieuwd met onder meer nieuwe infrastructuur en moderne voorzieningen voor vrijetijdsbeleving. Hoe ziet de ideale dorpskern van Westmalle eruit voor jou? Welke voorzieningen horen er absoluut thuis, en welke kunnen ook daarbuiten worden gerealiseerd?
  • Dienstverlening en toegankelijkheid: we verbeteren (digitale) dienstverlening, toegankelijkheid en inclusie. Dit omvat werken op afspraak en centralisatie van diensten.
    Dienstverlening op afspraak of vrije inloop: hoe zie jij in de toekomst een bezoek aan het gemeentehuis ?
  • Leefbaar Malle: deze spreektafel gaat over het belang van een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving, maar ook over de aspecten van wonen en open ruimte. Hoe houden we ons groene Malle landelijk, rekening houdend met actuele uitdagingen?
  • Dynamische gemeenschap: een goed evenwicht tussen recreatie, educatie en ondernemen. Dit creëert een bruisende en betrokken gemeenschap waar mensen actief deelnemen aan verschillende aspecten van het leven. Wat maakt Malle voor jou de perfecte plek om te wonen, werken en ontspannen?
  • Samen sterk: een breed en doordacht sociaal beleid voor senioren, kinderen en kwetsbare groepen. Dit gaat over verbeteren van de hulpverlening en armoedepreventie.
    Hoe zorgen we ervoor dat elke Mallenaar voldoende ondersteuning krijgt?
  • Mobiliteit en veiligheid: volop inzetten op duurzame mobiliteit, met focus op verkeersveiligheid en extra aandacht voor het algemeen veiligheidsgevoel van de Mallenaar. Welke mobiliteitsknoop moet prioritair aangepakt worden om de verkeersveiligheid in Malle te verbeteren?

Heb je een idee voor Malle, maar kan je 26 april niet aanwezig zijn? Deel het tot en met 30 april via denkmee.malle.be

Na dit participatiemoment buigt het college van burgemeester en schepenen zich over jullie ideeën en suggesties om te bepalen welke mee worden opgenomen in het meerjarenplan. Daarbij moet er natuurlijk wel rekening worden gehouden met de (financiële) haalbaarheid en de prioriteiten uit het bestuursakkoord.