Malse Courant vanaf maart in een volledig nieuw jasje

Na de opfrissing van de huisstijl ziet ook De Malse Courant er vanaf maart helemaal anders uit. Met een volledig nieuw concept, een overzicht van het vrijetijdsaanbod en met ruimte voor interactie met jou als inwoner willen we maandelijks een infoblad aanbieden voor en door de Mallenaar.

 Jawel, je leest het goed: vanaf maart valt er elke maand een Malse Courant in je brievenbus.

Waarom vernieuwen?
Na meer dan 10 jaar in zijn huidige vorm was de tijd rijp om De Malse Courant in een nieuw kleedje te steken. Naast informatie en nieuws willen we in ons nieuw infoblad ook meer plaats bieden voor boeiende verhalen en leuke interviews. Bedoeling is om er meer een human interest magazine van te maken, dat hopelijk een vast plaatsje krijgt op je salontafel.

Wat verandert er precies?
Het infoblad zal vanaf maart in de vernieuwde huisstijl steken en zal er alleen al daarom heel anders uitzien dan De Malse Courant die je momenteel doorbladert. Ook inhoudelijk gooien we het over een andere boeg.

Met een vaste indeling in hoofdthema’s als beleid, vrije tijd en betrokkenheid gaan we op zoek naar info, weetjes en verhalen die jij als Mallenaar moet weten. Verwacht je aan een infoblad dat meer doet dan alleen informeren, maar inwoners ook wil betrekken bij het beleid in onze gemeente.

Ook de periodiciteit van De Malse Courant verandert, want voortaan krijg je elke maand een infoblad in je brievenbus. In totaal zijn dat elf nummer, want de maanden juli en augustus bundelen we in een zomernummer. Met een maandelijkse publicatie zijn we ervan overtuigd dat we nog korter op de bal kunnen spelen en je nog meer info op maat en heet van de naald te kunnen serveren.

Wat met het vrijetijdsaanbod?
Een laatste nieuwigheid die we presenteren is dat het vrijetijdsaanbod vanaf maart een vaste plaats krijgt in De Malse Courant en dus niet langer in UIT in Malle. De tweemaandelijkse activiteitenbrochure verdwijnt, maar het activiteitenoverzicht verhuist dus naar het infoblad. We bundelen dus twee publicaties in één maandelijks magazine.

Wil je de activiteit van jouw vereniging aankondigen in de Malse Courant? Geef ze dan online in via www.uitinvlaanderen.be. Vrijetijdsactiviteiten die in Malle plaatsvinden en georganiseerd worden door een erkende vereniging uit Malle nemen we automatisch over op onze website www.malle.be en verschijnen ook in De Malse Courant. Een overzicht van de deadlines vind je op www.malle.be/de-malse-courant. 

Opgelet: enkel éénmalige en niet-commerciële activiteiten die bestemd zijn voor een groot publiek krijgen een plaatsje in ons infoblad.

Aftellen
Benieuwd naar hoe het infoblad 2.0 er uit zal zien? Nog even geduld. Tijdens de laatste week van februari mag je de eerste editie in je brievenbus verwachten. Spannend!

Gepubliceerd op maandag 3 februari 2020 9.37 u.