Malle zoekt duurzame helden

Ben jij in je job, je hobby, je vereniging bezig met thema’s als armoede, gezondheid, milieu, energie, onderwijs, gelijkheid, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Doe mee aan de campagne van de Week van de Duurzame Gemeente en stel je kandidaat voor 15 augustus!

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd:

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Malle die verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Malse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

Malle zoekt duurzame helden!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Malle pakt graag uit met jou als inwoner:

  • Stel je snel kandidaat via mondiaalbeleid@malle.be (liefst vóór 15 augustus 2019).
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Malle een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Gewoon z’n ding! Het lokaal bestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be. 

Gepubliceerd op woensdag 10 juli 2019 16.37 u.