Malle weer proper dankzij zwerfvuilacties

In september gingen traditiegetrouw heel wat vrijwilligers en verenigingen aan de slag om het zwerfvuil in onze gemeente op te ruimen.

Tijdens het weekend van 22 en 23 september maakten 6 verenigingen van Malle samen ongeveer 100 kilometer straatbermen en pleinen schoon. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook een extra motivatie om hun ledenkas te spijzen: elke vereniging die tweemaal per jaar helpt met de actie, krijgt namelijk een subsidie van 50 euro per kilometer.

Daarnaast merken we ook dat meer en meer mensen op eigen initiatief zwerfvuil opruimen. Wie een engagementsverklaring ondertekent, kan via de dienst leefmilieu handschoenen, grijpers, fluovestjes en vuilzakken krijgen. Daarnaast ben je jaarlijks welkom op de vrijwilligersreceptie.

Goed nieuws: voor het eerst verzamelden we minder zwerfvuil tijdens het opruimweekend. Een positief signaal, want dit betekent dat er minder afval op straat gegooid wordt. Wil jij ook meehelpen om Malle proper te houden? Neem dan contact op met leefmilieu@malle.be of 03 310 06 37.

Gepubliceerd op zondag 25 november 2018 9.07 u.