Malle viert Week van de Duurzame Gemeente

Malle neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. Op 25 september viert de hele wereld de vierde verjaardag van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moeten maken tegen 2030.

We zetten in de week van 18 september de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen én een aantal duurzame helden uit de gemeente in de kijker. Deze helden zijn Malse burgers, scholen, organisaties of bedrijven die op hun eigen manier bezig met duurzame ontwikkeling en dit actief uitdragen tijdens de campagneweek.

Spot jij een duurzame held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Neem een foto en post hem op Instagram met de vermelding #gemeentemalle #duurzamegemeente. Op zaterdag 21 september van 12 tot 14 uur stellen we onze duurzame helden graag aan je voor tijdens een infomarkt in het gemeenschapscentrum.

Icoontjes
Het afgelopen jaar zag je in elke editie van de Malse Courant de icoontjes van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen opduiken. Op die manier wilden we aantonen dat deze doelstellingen verweven zijn met het beleid van de gemeente én met ons dagelijks leven. In de editie september-oktober vind je de verschillende icoontjes nog een laatste keer terug.

Ontvang voor 50 euro aan fairtradeproducten
Na de Week van de Duurzame Gemeente is de Week van de Fair Trade (2 tot 12 oktober) aan de beurt. Ook die zetten we graag in de kijker door elke vereniging van Malle een fair trade cadeau te geven. Als je voor jouw erkende vereniging, buurtfeest of speelstraat producten koopt in de Wereldwinkel van Malle, dan betaalt het gemeentebestuur de helft van het bedrag dat op je kassaticket staat terug met een maximum van 50 euro en dit één keer per jaar. Je kassaticket en het rekeningnummer waarop de terugbetaling mag gestort worden, kan je tijdens de kantooruren binnenbrengen bij de dienst vrije tijd of mailen naar mondiaalbeleid@malle.be. We willen je vereniging op deze manier graag aanmoedigen om ook bij de organisatie van toekomstige activiteiten aandacht te hebben voor het serveren of schenken van fairtrade producten. Laten we er samen een mooie Week van de Fair Trade van maken!

Gepubliceerd op woensdag 18 september 2019 10.50 u.