Malle stapt in project Mijn Burgerprofiel

Samen met een heleboel andere gemeenten stapte Malle in het project Mijn Burgerprofiel. Via www.malle.be krijg je toegang tot alle overheidsdiensten. Via het platform kan je 24/7 online de status van jouw lopende overheidszaken raadplegen.

Hoe werkt het?
Mijn Burgerprofiel is opgezet als een online profielpagina waar burgers hun persoonlijke gegevens terugvinden die bij de overheid gekend zijn. Zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau. Van daaruit klik je makkelijk door naar specifieke e-loketten.

Bovenaan de gemeentelijke website vind je een balk waar je je kan aanmelden. Dat kan met je eID, via de ItsmeĀ®-app, via de mobiele app van de overheid of via sms.

Een overzicht van lopende zaken
Mijn Burgerprofiel biedt een handig dashboard voor al je lopende overheidszaken. Zo kan je als burger de status van je dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie. Je kan ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst. Verandert er iets aan de status van je dossier? Komt een vervaldatum dichterbij? Is je attest beschikbaar? Je ziet het in één oogopslag.

Respect voor privacy
Als overheid passen we strikt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR of AVG) toe. Daarom integreert Mijn Burgerprofiel vernieuwende technologie op het vlak van veiligheid en de bescherming van de privacy. Als burger krijg je, naast controle over je data, ook te zien welke overheidsdiensten je gegevens hebben geraadpleegd.

Gemaakt om te groeien
Het platform Mijn Burgerprofiel groeit stelselmatig. Je kan al heel wat documenten en attesten opvragen, maar op termijn zal je er nog meer gegevens terugvinden, zoals informatie over jouw pensioen, groeipakket (kinderbijslag), loopbaan, belastingen en vergunningen.

Hulp nodig? Bel 1700.

Gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020 13.57 u.