Malle neemt deel aan campagne voor fietsveiligheid

Op 22 maart geven we in Malle het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne, een initiatief van de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde). In onze gemeente fietsen we heel wat af, dat viel het voorbije jaar meer dan ooit op.

Malle wil er dan ook alles aan doen om fietsen voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dit aan de hand van veilige infrastructuur en nu dus ook met een campagne waarbij jij mee het verschil kan maken! Binnenkort zal je borden opmerken op plaatsen of kruispunten waar een geheugensteuntje ons kan helpen om het veilig te houden voor elkaar. Zoals bijvoorbeeld op het kruispunt van de Oude Baan en de Wijngaardstraat, waar we fietsers er attent op maken dat ze voorrang moeten verlenen aan automobilisten, of in de Merksplassebaan, waar we automobilisten vragen om extra op fietsers te letten

Samen maken we het verschil

We verspreiden positieve boodschappen waarmee fietsers en automobilisten elkaar bedanken en aanmoedigen om rekening te houden met elkaar. We geven kleine geheugensteuntjes en vragen minimale inspanningen om het veilig te houden. Als fietser kan je je eigen veiligheid een pak verhogen door zichtbaar en voorspelbaar te zijn. Geef dus duidelijk op voorhand aan wat je van plan bent. Uit ongevallencijfers blijkt ook dat autobestuurders heel vaak onvoorzichtig zijn en zo fietsers in gevaar brengen. Verplaats je even in de rol van de andere en lever die kleine inspanning voor elkaar en voor jezelf.

Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2021 10.50 u.