Malle gaat opnieuw voor titel gezonde gemeente

Net als de gemeenten Brecht, Schilde, Schoten, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel tekende ook Malle opnieuw het charter gezonde gemeente.

Dit betekent concreet dat gemeente Malle haar preventief gezondheidsbeleid verder wil uitbouwen en een omgeving wil creëren die zowel inwoners, bezoekers als werknemers optimaal stimuleert om gezond te leven.

Dit gebeurt onder meer door regelmatig een of meerdere gezondheidsthema’s extra onder de aandacht te brengen. De volgende weken willen de gemeenten Malle en Zoersel vooral inzetten op de preventie van hart- en vaatziekten. Wist je dat 80 procent van de hart- en vaatziekten te voorkomen is door een gezonde levensstijl? Om de bevolking te sensibiliseren zijn er verschillende activiteiten:

Markt met beweegtent: 7 mei
Op dinsdag 7 mei kan je op de markt van Zoersel in een speciale beweegtent ondervinden waarom voldoende beweging zo belangrijk is.

Infosessie Herken een beroerte en gebruik AED: 20 mei om 9 uur
Op maandag 20 mei leer je tijdens een infosessie hoe je bij iemand een beroerte kan herkennen en hoe je daar gepast op reageert met het gebruik van een Automatische Externe Defibrilator (AED). De gratis infosessie vindt plaats in de Ring. Verplicht vooraf inschrijven via 03 384 51 51 of dering@malle.be.

Interactieve workshop Gezond BBQ’en: 23 mei
Tijdens deze interactieve workshop leer je wat gezond barbecueën is. Aan de hand van proevertjes kom je meer te weten over de technieken van BBQ‘en en leer je hoe je de lekkerste gezonde BBQ- gerechten maakt. De workshop vindt plaats op donderdag 23 mei om 20 uur in De Kapel, Handelslei 167, Zoersel. De deelnameprijs bedraagt 15 euro. Vooraf inschrijven via 03 298 00 00 of gemeente@zoersel.be.

Gepubliceerd op dinsdag 7 mei 2019 12 u.