Koop voordelig je planten tijdens de behaagactie

Het najaar is het uitgelezen moment om je tuin of plantenbakken te verfraaiien. En dat doe je het best met lokale planten. Streekeigen groen is goedkoper, groeit sneller en is beter bestand tegen de grillen van ons klimaat. Koop je planten voordelig tijdens de behaagactie voor 25 oktober 2019.

Welk plantgoed kan je kopen?
Je kan opnieuw kiezen uit streekeigen beukenhagen, haagbeukhagen, taxushagen, gemengde hagen voor droge en natte gronden, bloesem- en bessenhagen, vogelbosjes, klimplanten, en nog zoveel meer. Ook het zaad voor een bloemenweide blijft op de bestellijst staan.

Nieuw dit jaar zijn nestkastjes voor mezen. Ze zijn gemaakt uit eikenhout en afgedekt met een dakje uit natuurleisteen om een lange levensduur te garanderen.

Fruit telen
Als je fruit wil telen, kan je dit jaar opnieuw kiezen uit vijf soorten klein fruit: blauwe bes, rode bes, framboos, stekelbes of kruisbes en pitloze blauwe druif. Deze soorten zijn specifiek in het assortiment opgenomen om het aanbod voor kleinere tuinen te verruimen. Het aanbod fruitbomen wordt dit jaar uitgebreid van vier naar zes soorten: naast kers, appel, peer en pruim, kan je nu ook vogelkers en kweepeer bestellen.

Het volledige gamma van de aangeboden struiken, hagen en bomen vind je terug op www.natuurpunt.be/behaag

Uitleg over specifieke soorten die we enkel in Malle aanbieden, vind je dan weer terug op www.malle.be/behaagactie.

Hoe bestellen?
Bestellen kan online via het bestelformulier op www.malle.be/behaagactie. Bij elke bestelling schenkt de milieuraad een gratis zak compost.

Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn vóór vrijdag 25 oktober. Betalen doe je via overschrijving op rekeningnummer BE14 7512 0932 0683 van Natuurpunt Voorkempen. Het is ook mogelijk om een bestelformulier op te halen bij de dienst leefmilieu en de bestelling daar af te geven.

Afhalen
Het bestelde plantgoed kan je afhalen op zaterdag 7 december tussen 10 en 12 uur in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7.

Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2019 11.29 u.