Kiwanis Malle

Kiwanis Malle is een service club die deel uitmaakt van het internationale Kiwanis netwerk. Het motto van Kiwanis is ‘Serving the Children of the World’. Inherent aan dit motto is dat niemand wordt achtergelaten en de organisatie alles in het werk stelt om kinderen de beste start te geven voor een succesvolle toekomst.

En daar spelen ouders en grootouders een fundamentele rol in. Daarom steunt Kiwanis Malle al 7 jaar de Speelbabbel (dit jaar vieren ze hun 10 jaar). De Speelbabbel geeft elke week (groot)ouders de kans om sociale contacten te leggen en met elkaar in gesprek te gaan over de opvoeding en het opgroeien van hun (klein)kinderen. Rust en gezelligheid zijn belangrijke troeven. De kinderen tot 3 jaar kunnen er fijn spelen met voor hen nieuw en leuk speelgoed. Ze kunnen ook samen met andere kinderen (leren) spelen en sociale vaardigheden ontwikkelen terwijl de (groot)ouders in de buurt zijn.

Kiwanis Malle ziet hierin een sprekend voorbeeld van de fundamentele bestaansreden van de club: kinderen helpen. En dat doen we door de randvoorwaarden voor de bijeenkomsten voor het Huis van het kind mogelijk te maken.

Maar het blijft niet bij de Speelbabbel. Kiwanis Malle is ook blij om elk jaar het Sinterklaas- en Paasfeest mee te ondersteunen alsook al het materiaal voor de Kappykast, zoals gratis speelgoed , karnaval kleding , gezelschapsspellen… etc). Deze kast wordt ook met de regelmaat van de klok leeggehaald tijdens de Speelbabbel. En zo hoort het ook. ;-)

Wat eveneens de dagelijkse inzet van Kiwanis typeert is onze Kappy de Piraat, de grote pop die boven het dak van het Huis van het Kind de wacht houdt en een gekend herkenningspunt in Malle. Een symbool dat onvermijdelijk een glimlach op het gelaat brengt, ook een beetje rebels is en een duidelijk teken dat we er zijn voor zij die het echt nodig hebben: de kinderen. En dat drijft ons elke dag om meer en beter te doen om niemand achter te laten.