Kinderrechtenboom

Onze Kinderrechtenboom bij het Huis van het Kind Malle

Vrij snel was het duidelijk welke invulling we wilden geven aan ons Huis van het Kind Malle. Ons ‘Huis’ moest een ‘Huis’ worden waar de stem van de kinderen hoorbaar is. Niet over de hoofden van de kinderen maar voor en door kinderen zelf. Samen met onze peter Amar en onze zeven partners laten we ons inspireren door de kinderrechten. We leggen de klemtoon vooral op de kwetsbare gezinnen maar willen niemand uitsluiten en geloven in diversiteit. Winst kan je alleen maar boeken door mensen (ouders, grootouders, toekomstige ouders).

Werken met de Kinderrechten en activiteiten rond kinderrechten organiseren is een uitdaging die we willen aangaan en we zorgen ervoor dat dit een maandelijks agendapunt is op onze stuurgroep (overleg met de 7 partners). Niet elkaar veroordelen, maar durven leren van elkaar, samen kansen creëren en deze voor onze kinderen waarmaken dat is ons doel. Want elk KIND is uniek en dat moet men koesteren.

Het Huis van het Kind Malle heeft daarom een kinderrechtenboom bij de opening aangeplant. Voormalig kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen heeft deze taak voor zijn rekening genomen, en samen met deze boom groeit ook onze inzet . We groeien samen met al onze partners in al onze eigenheid onder de mooie takken van onze kinderrechtenboom, sterk en vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Onze kinderrechtenboom blijft ons inspireren.