Kempens Kastje vzw

Jullie kennen ons vandaag reeds als een team gepassioneerde enthousiaste mensen die zich met volle overgave en liefde inzetten voor mensen die het in onze maatschappij financieel niet gemakkelijk hebben. We spreken hier dan niet alleen over mensen die recht hebben op OCMW steun en dergelijke, maar vooral ook de gewone man in de straat die momenteel amper het hoofd boven water kan houden. 

Wat wij momenteel doen is alles wat wij binnenkrijgen aan donaties zo snel mogelijk sorteren, fotograferen, in onze facebook groep aanbieden om mensen te laten zien waar we mee kunnen helpen. Maar ook maken wij veel noodpakketten voor mensen die bijvoorbeeld door groeispurt van de kinderen zonder kledij in de juiste maat zitten, voor mensen die alles zijn verloren in een brand of mensen die plots in grote nood verkeren. Ook scholen doen een beroep op ons. Voor hen maken wij regelmatig pakketjes voor kindjes die zonder aangepaste seizoensgebonden kledij naar school komen. Ook zorgen wij voor alle ingeschreven kindjes een Sinterklaaspakket zodat ook zij iets krijgen met 6 december.

Wij doen dit allemaal voor en na onze werkuren, naast ons gezinsleven en als enige hobby. Ja, een hobby, want wij zien dit niet als werk maar gepassioneerd nuttig besteden van onze vrije tijd ten dienste van onze maatschappij, onze gemeente. De voldoening, dankbaarheid, barmhartigheid, liefde en warmte die ons werk met zich meebrengt is onbetaalbaar. 

Wij wensen in de toekomst ons project verder uit te werken naar nog meer mensen in onze gemeenschap, de steeds groter wordende nood maatschappij die nu op veel plaatsen in de kou blijft staan. 

Wij geloven dan ook dat de gemeente Malle hierin een grote speler kan worden in de Kempen. Een fysieke weggeefwinkel in onze gemeente, een uithangbord voor de Kempen. Een plek waar niet enkel de gewone man in de straat naartoe kan komen maar waar ook verschillende andere diensten terecht kunnen. Denk maar aan de vele kwetsbare jongeren die elk jaar op kamp komen naar Malle, jeugdverenigingen die veel van deze jongeren opvangen en ook kunnen aangeven dat onze vzw bestaat, OCMW’s die mensen kunnen doorsturen, scholen die ouders kunnen doorverwijzen maar ook zelf beroep kunnen doen op pakketten voor mensen in nood. Verzorgingsinstellingen voor ouderen en jongeren, mensen die financieel al amper rondkomen om hun verblijf en zorgen te betalen. Mensen die alles verliezen in een brand en via de vzw snel aan een noodpakket kunnen geraken. Ontelbaar mogelijke zorgen maar zoveel mogelijkheden tot verlichting en oplossingen.

Met vriendelijke groeten, 
Leen Martens, Maya Tippel, Evy Versmissen en Katrien Vanbuel