NaturaRun Westmalle

Wanneer

Praktisch
• Datum
Gespreid over 4 dagen met tijdslots
o 27 & 28 februari en 6 & 7 maart (zaterdag en zondag) o Voormiddag – Namiddag
? Max. aantal deelnemers per tijdslot
Een maximum van 60 deelnemers/uur of 1 deelnemer per 60 seconden.

• Wat wordt er niet aangeboden
o Geen horeca
o Geen douches
o Geen kleedruimtes
o Geen startbogen
o Geen muziek of muziekinstallatie
o Geen speaker
o Geen catering
o Geen inschrijving ter plaatse
o Geen bevoorrading tijdens, noch na de loop
o Geen gratis Westmalle na de loop
Kortom, geen organisatie en geen evenement.

• Wat wordt er wel aangeboden
o Enkel online inschrijving & betaling.
o Een duidelijke briefing per e-mail waarin alle informatie overzichtelijk weergegeven
wordt.
De deelnemers worden ook gevraagd om zich te allen tijde te houden aan de huidige maatregelen die van kracht zijn.
(onder andere het bewaren van een veilige afstand, het dragen van het mondmasker, respect voor het max. aantal personen in buitenlucht en dergelijke meer)
In de briefing gaat er ook aandacht naar buitenlanders. Er wordt aangegeven dat ze zich te allen tijde dienen te houden aan de reisvoorwaarden, opgelegd door België en door het land waarin ze verblijven.

o Vrije startmomenten.
Op die manier zorgen we dat er een gecontroleerde spreiding is van alle deelnemers en geen samenscholingen plaatsvinden.
Een maximum van 60 deelnemers/uur. Onze ervaring met organiseren tijdens corona leert ons dat de enige mogelijk “piek” vlot kan opgevangen worden door 1 medewerker die een kwartier voor het toegestane startuur de lopers reeds groen licht geeft om te starten.
o Toiletten (Boels of Dixie) om wildplassen te vermijden.
? Deze worden op veilige afstand van elkaar opgesteld zodat de afstand tussen
de mensen kan gegarandeerd worden.
o Parcoursaanduiding met pijlen van de organisatie.
o Aanduiding van de parkeerplaats naar de start met de bewegwijzering van de
organisatie zodat de deelnemers niet aan de start dichtbij de parking samenscholen.
o Start en finish op twee afzonderlijke locaties
? Om samenscholing te vermijden
? Om het mixen van bubbels te vermijden
? Om een nog grotere spreiding van mensen te hebben bovenop de spreiding dankzij het vrije start principe

Zoals besproken met de gemeente Zoersel, zal één persoon van de organisatie ter plaatse zijn om :
• De timing op te stellen.
• Deelnemers die eventueel wachten om te starten op het aanvangsuur, reeds aan te sporen om te vertrekken aangezien de timing reeds 30minuten voor het officiële tijdslot actief zal zijn.
Dit wordt niet gecommuniceerd en zorgt ervoor dat er bij opening van het tijdslot, geen samenscholing mogelijk is en geen wachtrij is aan de start.
Op onze website staat het volgende vermeld:
De gemeente Zoersel en Brecht hebben op 02/02/2021 officieel de toestemming gegeven om de NaturaRun Westmalle op een coronaveilige manier te laten doorgaan. Hoewel de inschrijvingen open zijn, is, er altijd een kans dat deze beslissing last-minute herzien wordt waardoor de NaturaRun naar een nieuwe datum verplaatst moet worden. Omdat we er 100% van overtuigd zijn dat we jullie corona veilig kunnen laten lopen, gaan we er echter alles aan doen om het event met de nodige aanpassingen te laten plaatsvinden. Lukt het niet op 27&28/02/2021 - 06&07/03/2021, zoeken we een nieuwe datum later op het jaar.

Graag verwijs ik nog naar een fragment uit het VTM Nieuws van zondag, waarbij op de nationale televisie aangetoond wordt dat dergelijke initiatieven haalbaar zijn, veilig zijn en vooral nodig zijn voor het mentale welzijn van de bevolking : https://www.youtube.com/watch?v=HT6uzGK- pDc

Tot slot verwijs ik graag naar reeds geslaagde initiatieven of initiatieven een goedkeuring genieten van de schepencollege en binnenkort doorgaan:
• In december lieten we de Meerdaalwoud Trail doorgaan in Bierbeek, tijdens de Kerstperiode gedurende 9 dagen).
De gemeente was vol lof over het verloop hiervan en juichte dergelijke initiatieven in deze sombere periode toe.
• 16 en 17 januari werd er in het Chartreuze Bos (Holsbeek) gelopen. Ook hier juicht de gemeente dit toe en kregen we enkel positieve feedback van het lokale politiekorps die zelf aanwezig was om toe te zien dat alles volgens de regels verliep.
• We kregen vorige week de toestemming van La Roche-en-Ardenne voor onze bepijlde parcoursen op 6,7 en 13,14 februari. Ook hier krijgen we alle steun van de gemeente, omdat
er ingezien wordt dat initiatieven om mensen te laten bewegen in deze periode, te allen tijde
moeten gesteund worden
• Momenteel is dit ook mogelijk in Kasterlee, Maasmechelen , Gent, Aalst, Melle, Brugge,
Antwerpen, Leuven, Namen, Beveren,.... en op tientallen verschillende plaatsen verdeeld over gans België en alle provincies. Allemaal bepijlde omlopen die worden afgelegd door wandelaars, lopers en/of mountainbikers.
Het risico om uit eten te gaan in een restaurant is te groot , dus wordt een veilige alternatief toegestaan : Take away.
Het risico bij het randgebeuren op een sportevenement is te groot (kleedkamers, douches, secretariaat, bevoorrading, massastart,..) en ook voor ons is er een soort ‘take away’ , een veilig alternatief : de mensen vrij de route laten volgen en al het eerder vermelde risicovolle weghalen. We halen het EVENEMENT uit sportevenement en laten enkel de SPORT staan. Dit wordt door iedereen beschouwd en bevestigd als een belangrijk preventiemaatregel.