Inleefhuis laat jongeren stilstaan bij wat het leven kost

De hele maand oktober organiseren het sociaal huis en het Huis van het Kind in samenwerking met BudgetInZicht Antwerpen een inleefhuis om jongeren te leren wat het leven kost.

Op 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede. Dit is een ideaal moment om stil te staan bij wat het leven kost. Steeds meer mensen ondervinden problemen om op het einde van de maand de eindjes aan elkaar te knopen.

Een woning huren of kopen, voeding, elektriciteit, kopen op krediet: alles heeft zijn prijs, maar wat is die prijs? Dit proberen we te beantwoorden in ons inleefhuis, de volledige maand oktober te bezichtigen in het leegstaande pand aan de Berckhovenstraat 19 in Westmalle.

De oude woning toveren we om tot een inleefhuis. De kamers richten we in als een echt huis en in elke kamer proberen we meer uitleg te geven over het prijskaartje dat eraan vasthangt. We nodigen hiervoor de vijfde- en zesdejaars middelbaar uit van alle Malse scholen. Vrijwilligers en medewerkers zullen de scholieren in kleine groepjes rondleiden om hen te leren wat het leven kost.

Vrijwilligers gezocht!
Heb jij interesse om in oktober ook een groepje scholieren rond te leiden in ons inleefhuis? Neem dan zeker vóór 14 september contact op met Frederik De Baets van de sociale dienst.

Gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2019 12 u.