Huis van het Kind pakt uit met Tutjesboom en Kappy-kast

Naar aanleiding van de Week van de Groeilamp (16-23 mei) pakt het Huis van het Kind uit met een tutjesboom en een Kappy-kast.

Aan het Huis van het Kind in Malle staat vanaf nu een echte tutjesboom te blinken. Kinderen die afscheid willen nemen van hun tutje, kunnen het in die boom komen hangen. Nog nieuw in het Huis van het Kind is een ‘Kappy-kast’, die vol steekt met tweedehands speelgoed en kledij. Wie er iets van kan gebruiken, mag het gratis uit de kast nemen. Omgekeerd mag je er ook spullen inzetten die zelf je niet meer gebruikt, maar waarmee je wel nog iemand anders blij wil maken.

De Week van de Opvoeding werd vanaf dit jaar omgedoopt tot de Week van de Groeilamp (16 tot 23 mei). Die nieuwe naam was voor het Huis van het Kind in Malle de ideale gelegenheid om zelf ook enkele nieuwigheden te presenteren. Aan de voorzijde van het gebouw vind je vanaf nu een tutjesboom terug. Het concept is eenvoudig: ukjes die hun tut beu zijn of te groot zijn geworden, kunnen samen met hun (groot)ouders, broers of zussen het hele jaar door terecht bij de tutjesboom om er afscheid van te nemen. Om de pijn te verzachten – of de eigen tut te herkennen in een kleurrijke zee van fopspenen – mag er ook een gepersonaliseerd kaartje bijgehangen worden. De twee kleine knaapjes die hun tut tijdens de officiële inhuldiging achterlieten in de boom, brachten een glimlach op het gezicht van ons allemaal. Ook al was het voor hen een ernstige zaak.

Het Huis van het Kind organiseert elk jaar een speciale tutjesboomdag tijdens de Week van de Groeilamp en zal er ook extra aandacht aan schenken tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest, traditioneel ook een moment waarop veel kinderen afscheid nemen van hun tutje.

Kappy-kast
Ook nieuw is de Kappy-kast, genoemd naar ‘Kappy’, de mascotte van het Huis van het Kind. De kast is het afstudeerproject van Janne Kustermans, die stage liep bij het Huis van het Kind. De kast zit vol spelmateriaal en is ingedeeld in verschillende thema’s, die wisselen doorheen het jaar. Er is ook een aparte ruimte voor kledij. Bezoekers van het Huis van het Kind kunnen gratis iets uit de kast nemen of omgekeerd er ook iets inzetten dat ze zelf niet meer gebruiken, maar toch nog een tweede leven willen geven. Op die manier hoopt het Huis van het Kind met dit initiatief mensen te helpen die het nodig hebben. 

Gepubliceerd op donderdag 20 mei 2021 13.41 u.