Gezocht: vrijwilliger(s) voor zwerfkatten

We zijn op zoek naar vrijwilligers om vangbakken bij mensen in de tuin te plaatsen, katten naar de dierenarts te brengen en ze vervolgens weer uit te zetten. Zie je dit zitten? Dan is dit iets voor jou!

Waarom is dit belangrijk?

Katten planten zich snel voort. Daardoor zijn er veel aan hun lot overgelaten. Sommigen verkeren ook in slechte gezondheid. Door ze te steriliseren of te castreren houden we de populatie onder controle.

Wat kan je doen?

Nadat inwoners zwerfkatten signaleren aan de dienst leefmilieu, contacteert de dienst jou of een andere vrijwilliger. Je kan dan afspreken met de inwoner en de vangbakken op de juiste plaats zetten. Een gevangen kat breng je naar de dierenarts. Daarna zet je de kat terug uit. Indien mogelijk zoeken we een nieuwe thuis voor het dier. 

Het aantal zwerfkatten neemt elk jaar af, maar vanwege corona zitten heel wat katten zonder thuis. Heb je tijdens de week tijd in de voormiddag? Beschik je over een ruime wagen? Contacteer dan de dienst leefmilieu via leefmilieu@malle.be of 03 310 06 36. Uiteraard krijg je een vergoeding voor je onkosten. En via een vrijwilligerscontract ben je verzekerd.

Gepubliceerd op woensdag 29 september 2021 9.34 u.