Gezocht: vrijwilligers voor de Minder Mobielen Centrale

Het team van de Minder Mobielen Centrale is op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Heb jij wat tijd op overschot en wil jij je engageren? Neem dan vrijblijvend contact op via 03 310 05 24.

In de Malse Courant van maart 2022 las je alles over onze Minder Mobielen Centrale. Kom jij ons team vervolledigen? We lieten Sonia Van Hoof aan het woord:

"Als dochter van een garagist rijd ik heel graag met de auto. Tijdens een opendeurdag van de gemeentelijke diensten zo’n 18 jaar geleden maakten mijn man en ik kennis met de Minder Mobielen Centrale. We werden allebei chauffeur en ik maak nog steeds verschillende ritten per week. Voor de MMC gebruik ik mijn eigen wagen.

Ik vertrek van thuis naar de persoon die een rit heeft besteld en breng die naar familie, het ziekenhuis, de dokter, shoppingcentra, opstapplaatsen voor het openbaar vervoer, … En terug naar huis. Maar zorgen voor je medemens is ook af en toe een luisterend oor bieden en iemand moed inspreken.”

Ook Lutgart Janssens draagt sinds half 2021 haar steentje bij in de Minder Mobielen Centrale:

"Ik werkte vroeger bij het onthaal van het gemeentebestuur. Toen deed ik samen met mijn collega Nicole de dispatch van de Minder Mobielen Centrale, dus ik was bekend met het concept. Toen ik eind 2020 met pensioen ging, vroeg Nicole of ik vrijwilliger bij MMC wilde worden.

Ik wilde eerst nog even wennen aan mijn pensioen, maar zodra de vaccinaties tegen COVID-19 van start gingen, stelde ik mij kandidaat als vrijwilliger bij de Minder Mobielen Centrale. Het is heel dankbaar vrijwilligerswerk, de gebruikers zijn heel dankbaar voor de hulp die je hen biedt."

Is dit iets voor jou? Neem dan vrijblijvend contact op met Kathleen Appels van het onthaal via 03 310 05 24.

Gepubliceerd op woensdag 27 juli 2022 11.16 u.