GeWOONtebreker focust op dichter bij elkaar wonen

In 2017 lanceerde de gemeente samen met de provincie Antwerpen een interactieve bevraging GeWOONtebreker over wonen in het Malle van morgen. We zullen in de toekomst dichter bij elkaar moeten bouwen, maar hoe kunnen we dit doen op maat van de Mallenaar? Alle ideeën zijn welkom op 13 februari!

De enquête van 2017 leerde toen dat Mallenaren graag in onze gemeente wonen en dat ze ook bereid zijn om mee na te denken over nieuwe woonvormen in de toekomst. Nu gaat het vervolgtraject van start, waarbij de focus ligt op kwaliteitsvol verdichten. 

Woonprofiel voor de toekomst
Twee jaar geleden konden Mallenaren in de eerste fase van het project GeWOONtebreker online hun ideale woonprofiel voor de toekomst ontdekken. De stelling Ik woon graag in Malle scoorde daarbij liefst 8,5 op 10. Daar zijn we uiteraard nog steeds heel blij mee.

Andere resultaten die uit de bevraging naar boven kwamen: het overgrote deel van de deelnemers hecht veel belang aan de private woonsfeer, waarbij een tuintje en een eigen wagen onmiskenbaar deel uitmaken van de woongewoontes van de deelnemers.

Maar even belangrijk: als het gaat om het behoud van een groene gemeente, was een groot deel van de deelnemers bereid om dichter bij elkaar te wonen en te genieten van gedeeld groen. Een eerste stap richting geWOONtes breken, was daarmee gezet in Malle.

Vervolgtraject
Dichter bij elkaar wonen wordt nu het hoofdthema van het vervolgtraject van GeWOONtebreker. Rekening houdend met de betonstop en de bouwpauze zal onze manier van wonen de komende jaren ingrijpend veranderen. Sowieso zullen we in de toekomst dichter en minder uitgestrekt moeten bouwen en met meer mensen op een kleinere oppervlakte wonen. Maar hoe doen we dat best op maat van de Mallenaar? Ook jij kan hierbij je steentje bijdragen. Benieuwd? Kom dan op donderdag 13 februari om 20 uur naar het inspiratiecafé in de Notelaar.

Inspiratiecafé
Tijdens dit inspiratiecafé laat een enthousiaste spreker je anders kijken naar wonen en leven in Malle. Daarna kan je zelf meedenken rond kwaliteitsvol verdichten in Malle en je eigen voorstellen doen. Met de bouwpauze in het achterhoofd willen we samen met jou ook zeker nadenken welke richting toekomstige ontwikkelingen moeten uitgaan en welke aandachtspunten we aan toekomstige projectontwikkelaars willen meegeven.

Ben jij klaar om geWOONtes mee te breken in Malle? Dan verwachten we jou op 13 februari in de cafétaria van de Notelaar. Inschrijven kan via ruimtelijkeordening@malle.be, maar ook last-minute bezoekers zijn meer dan welkom.

Gepubliceerd op donderdag 13 februari 2020 10 u.