Gemeente herstelt Lange Dreef in ere

Bij een recente inspectie van een beuk in de Lange Dreef werd houtrot vastgesteld. We controleerden vervolgens ook de andere bomen en de conclusie was heel duidelijk. Dertien bomen moesten onmiddellijk geveld worden.

Om de openbare veiligheid te garanderen en door de weersvoorspellingen van toen hebben we dit met spoed uitgevoerd in de week van 4 februari. Helaas zijn er meer bomen in slechte conditie: nog tien beuken worden binnenkort door onze groendienst geveld. Deze bomen bevinden zich tussen huisnummers 13 en 30.

Ook de andere bomen in de Lange Dreef volgen we nauw op. Hun gezondheidstoestand zal echter pas na de zomer duidelijk zijn als ze weer volop blad dragen. Als we nog bomen moeten rooien, brengen we de bewoners van de omgeving tijdig op de hoogte.

De gemeentelijke groendienst zorgt voor heraanplantingen met Wintereik voor het winterseizoen van 2019-2020. We vervangen niet alleen de gerooide bomen, ook de lege plaatsen waar in de loop van afgelopen jaren bomen verdwenen, worden aangevuld. Het is echt onze bedoeling om hiermee het groene karakter en het dreefeffect te versterken. Onze landelijke Lange Dreef heeft haar naam niet gestolen en het is absoluut onze ambitie om er opnieuw een prachtige dreef van te maken.

Gepubliceerd op donderdag 21 februari 2019 14 u.