Geldende maatregelen voor ondernemers

Corona blijft ons in zijn greep houden. Recent werden zowel op federaal als provinciaal niveau besluiten genomen om de tweede golf aan te pakken. We bundelen hierbij de belangrijkste maatregelen, die voor jullie als ondernemers van toepassing zijn.

Mondmasker: In de provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op het publiek domein én op plaatsen waar de fysieke afstand van 1.5 meter niet kan gegarandeerd worden.

Avondklok: In heel de provincie Antwerpen geldt een avondklok van 23.30 tot 6 uur. Het openbaar leven stopt om 23.30 uur. Iedereen moet dan thuis zijn met een uitzondering voor verplaatsingen voor werk, medische redenen en vakantie.

Horeca: Alle horecazaken sluiten hun deuren om 23 uur. Gezelschappen aan tafel worden beperkt tot 4 personen of personen uit hetzelfde gezin. Er moet telkens een fysieke afstand van anderhalve meter tussen de gezelschappen aan de verschillende tafels gegarandeerd worden. Individuele registratie van elke bezoeker is verplicht om contactonderzoek mogelijk te maken.

Nachtwinkels: Nachtwinkels moeten om 22 uur hun deuren sluiten.

Winkels: Funshoppen is niet toegestaan. Winkelen gebeurt alleen of in gezelschap van minderjarige kinderen of als begeleider van een hulpbehoevend persoon en niet langer dan 30 minuten.

Telewerk: Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.

Voor een overzicht van de maatregelen kan je terecht op onze website. Wie vragen heeft, kan deze stellen via economie@malle.be, of 03 310 05 66.

Gepubliceerd op zaterdag 1 augustus 2020 7 u.