Fluoactie spoort leerlingen aan tot meer zichtbaarheid in het verkeer

Een goede zichtbaarheid in het verkeer is van levensbelang, zeker tijdens de donkere maanden. Met de fluoactie roept gemeente Malle samen met de politiezone Voorkempen de schoolgaande jeugd opnieuw op om zoveel mogelijk fluo en reflecterende kledij te dragen op weg van en naar school.

Startschot

De fluoactie loopt vanaf de herfstvakantie tot de paasvakantie in alle scholen in Malle. In die periode organiseert elke school een eigen fluoactiviteit om zo de leerlingen - van kleuters tot leerlingen van de derde graad secundair onderwijs - optimaal te betrekken bij de actie. Zo krijgt het Maris Stella Instituut in het kader van de fluoactie op 12 november weerman Frank Deboosere op bezoek in de school.

De politiezone Voorkempen geeft opnieuw alle scholen van de nodige fluohesjes, die gefinancierd worden vanuit het verkeersveiligheidfonds van de politiezone. Leerlingen die in fluo naar school komen, maken net als de voorbije jaren kans op een beloning. Voor de leerlingen van het secundair onderwijs houdt de politie regelmatig ‘spottings’. Wie voor of na school gespot wordt in fluo, maakt kans op een mooie prijs. In de basisscholen organiseren de leerkrachten gelijkaardige acties om leerlingen in fluo te belonen.

De affiches zullen de volgende maanden weer massaal opduiken in het straatbeeld. Net als vorig jaar kozen we voor twee verschillende versies, aangepast aan de leeftijdsgroep. Terwijl leerlingen aangespoord worden om hun fluohesje te dragen, willen we ook autobestuurders er nog eens attent op maken om tijdens deze donkere maanden extra voorzichtig te zijn in het verkeer.

Gepubliceerd op woensdag 6 november 2019 14.31 u.