Feestvarken vzw

Een kind in armoede

Wist je dat kinderen in armoede op hun verjaardag vaak niet naar school gaan?

Simpelweg omdat ze geen cadeautjes of uitnodigingen voor een feestje kunnen uitdelen.

Hun feestdag gaat onopgemerkt voorbij …

Dat vinden wij niet OK.

Elk kind verdient een fijne verjaardag.

En daar wil FEESTvarken vzw mee voor zorgen.

Verjaardagspakketten

Samen met de gemeentelijke sociale diensten bezorgen wij verjaardagspakketten aan kinderen waarvan ouders het financieel moeilijk hebben, zonder onderscheid te maken tussen ras, nationaliteit of afkomst. Want elk kind verdient het om, samen met familie en vrienden, te genieten van zijn feestdag.

We vullen deze pakketten op maat voor kinderen tussen 1 en 12 jaar.

In elk pakket zit een cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en materiaal om thuis een feestje te organiseren.

Een verjaardagspakket van FEESTvarken vzw bevat:

(waarde €45)

  • Nieuw en actueel cadeau
  • Feestartikelen: bekers, bordjes, vlaggenlijn en ballonnen
  • Traktatie: cake- of pannenkoekenmix, snoepzak of letterkoekjes

Scholenwerking

FEESTvarken vzw werkt voor kinderen en liefst samen met kinderen. Daarom zetten we het met onze workshops thema armoede in de kijker op scholen. We doen dit zowel voor kleuter-, lagere als middelbare scholen.

Voor kleuters ontwikkelden we samen met kinder- en jeugdboekenschrijfster Kathleen Amant het boek ‘Feestvarken’. Ondanks het thema armoede brengt dit boek toch een positief verhaal, waarin vriendschap centraal staat.

Voor kinderen in de lagere school leent het thema verjaardag, en dan vooral het feestje, zich uitstekend om armoede uit te leggen.

Voor secundaire scholen zijn er educatieve pakketten op maat over armoede. In overleg bespreken we via welke werkvorm we dit doen.

Wist je dat? Al onze pakketten werden opgemaakt in samenwerking met de lerarenopleiding van Thomas More Hogeschool.

Feestvarken vzw en duurzaamheid

We proberen in heel onze organisate steeds na te denken over de impact van wat we doen op onze omging. Voor de inhoud van de pakketten werken we daarom altijd met kwalitatief en zoveel mogelijk lokaal materiaal, hoewel dit in de speelgoedbranche niet altijd een gemakkelijke oefening is. Voor de feestartikelen kiezen we bewust voor het duurdere karton.

Niet enkel op gebied van goederen proberen we duurzaam te werken, ook op vlak van mensen willen we ons bewust zijn van wat er in de wereld speelt. Feestvarken vzw moet een plek zijn waar ook mensen die het moeilijker hebben in de maatschappij aansluiting vinden. Of het nu mensen in armoede zijn, mensen met een fysieke of mentale beperking, mensen in burn-out, iedereen is welkom en steeds streven we naar 1/3 mensen met een kwetsbaarheid. Wij geloven dat iedereen een meerwaarde is voor onze organisatie