Fairtradegemeente

Het gemeentebestuur, de mondiale raad, de trekkersgroep FairTradeGemeente en de lokale handelaars en verenigingen van Malle zetten zich al sinds 2006 in voor fairtradegemeente. Op 13 juli 2006 kreeg Malle de titel van fairtradegemeente uitgereikt.

Een fairtradegemeente wil op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden én de duurzame producent in het Noorden. Op die manier worden mensen in heel Vlaanderen warm gemaakt voor het verhaal achter Fair Trade: op naar meer eerlijke en duurzame consumptie.

Heel wat gemeenten in de provincie Antwerpen dragen het label fairtradegemeente, echt iets om trots op te zijn. Ook Malle hecht belang aan eerlijke handel en zet zich binnen de gemeentegrenzen in voor dit thema. Vanuit de mondiale raad werd een werkgroep samengesteld die ervoor zorgt dat het concept fairtradegemeente in al zijn aspecten onder de aandacht blijft.

Het gemeentebestuur maakt er een zaak van om fairtradeproducten te gebruiken en promoot deze bij diverse evenementen. Het gemeentebestuur koopt ook al jaren fairtradekoffie, -thee en -wijn.


15 jaar Fair Trade Gemeente

In 2021 vieren we met allerlei acties dat Malle 15 jaar Fair Trade gemeente is. Zo proberen we fair trade bij zoveel mogelijk van onze inwoners onder de aandacht te brengen. Tijdens de zomermaanden organiseerden we een fair trade fietszoektocht. De winnaars ontvangen op oktober hun prijs. Onderaan deze pagina vind je de correcte antwoorden op de vragen die gesteld werden. 

Meer info

Meer info over Fair Trade in Malle, onze ambassadeurs en partners vind je via http://fairtradegemeenten.be/malle of bij de dienst mondiaal beleid.