Eindejaarsacties voor ondernemers

Na een moeilijk jaar steken we jullie, ondernemers van Malle, dit eindejaar een hart onder de riem, en dat wel met twee verschillende eindejaarsacties.

Ten eerste verspreiden we de boodschap om dit eindejaar lokaal te kopen - #ikkoopinMalle - in plaats van bij de anonieme, grote webshops. We zetten daarbij graag per handelaar/horecazaak/ondernemer een eindejaarsproduct in de kijker via facebook.

Ten tweede organiseren we de ‘Mooiste kerstetalage in Oost- en Westmalle’. We willen de handelaars aansporen om hun winkeletalage zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het winkelend/passerend publiek. De handelaar die duidelijk extra moeite gedaan heeft wint een cadeaubon van 100 euro om te besteden bij de deelnemende Malse ondernemers en daarbovenop 100 euro om te besteden aan een goed doel van zijn keuze!

Voor wie?

ACTIE eindejaarsproducten in de kijker:

 • Bevindt jouw onderneming zich in gemeente Malle?
 • Verkoop jij producten die kunnen gegeven worden als eindejaarscadeau?
 • Heb jij een eigen webshop of ander platform waar klanten jouw eindejaarsproduct kunnen kopen? De effectieve aankoop gebeurt immers via jouw eigen kanaal.
 • Waarom deelnemen aan deze eindejaarsactie?
 • Extra verkoop zonder dat het je iets kost.
 • Jouw product en vooral ook jouw onderneming in de kijker.
 • Extra verkeer naar jouw eigen website/webshop/onderneming.
 • Nieuwe klanten maken kennis met jouw producten en onderneming. 
 • Meer verkoop van jouw producten (want dat is natuurlijk de bedoeling van dit alles).

ACTIE wedstrijd mooiste kerstetalage in Oost- en Westmalle:

 • Heb jij een etalage die je in kerstsfeer kan versieren?
 • Waarom deelnemen aan deze wedstrijd?
 • Op deze manier brengen we sfeer in de dorpskernen en zetten we mensen aan om eens te passeren. Zo zet je jouw onderneming ook op een andere manier in de kijker.

Procedure

Hoe gaat de actie over de eindejaarsgeschenken precies in zijn werk?

 • Je bezorgt ons deze info (liefst) voor 30 november via het formulier onderaan.
 • Je bezorgt ons info en min. 1 en max. 3 foto’s van jouw eindejaarsproduct.
 • Lukt het aanleveren van de foto's niet via het formulier, stuur ze dan door naar economie@malle.be.
 • Wij en ook de middenstandsverenigingen plaatsen ze vanaf 1 december op onze facebookpagina's. Er staat duidelijk bij dat het product van jouw onderneming is.
 • Kopers worden doorgeleid naar jouw eigen webshop/website/onderneming voor het aankopen en afrekenen van de producten.

Hoe wordt jouw etalage de 'Mooiste kerstetalage van Oost- en Westmalle'?

We vragen alle handelaars niet enkel hun winkeletalage extra sfeervol aan te kleden, maar ook om extra verlichting te voorzien en zo een bijdrage te leveren aan #zorgvoorlicht. Gemeente Malle wil op diverse manieren deze actie extra ondersteunen. 

Een jury bestaande uit schepen lokale economie, ambtenaar lokale economie, bestuurslid middenstand Oostmalle en bestuurslid middenstand Westmalle bepaalt de winnaar. Tussen 5 en 20 december 2020 komt de jury langs om de etalage te beoordelen.

De winnaar wint niet enkel cadeaubonnen en 100 euro voor het goede doel, maar zal ook in de kijker gezet worden via de communicatiekanalen van de gemeente.

Laat even weten of je wil meedingen naar de titel van 'Mooiste kerstetalage van Oost- en Westmalle' via het inschrijvingsformulier hieronder.

Meer info

Nog even meegeven dat de wedstrijd ook zeker onder de aandacht zal gebracht worden van het grote publiek. Het grote publiek betrekken bij de stemming is nu niet mogelijk, maar hen aansporen om de etalages te bekijken, zullen we zeker doen.

Zowel de middenstandsvereniging in Westmalle als de middenstandsvereniging in Oostmalle zetten nog een eindejaarsactie op touw.

Actie Ondernemend Westmalle

De actie van de middenstandsorganisatie in Westmalle stuurt het grote publiek langs etalages van handelaars in Westmalle. 

Mensen worden aangespoord een deelnamekaart te kopen voor de feestvarken zoektocht in één van de verkooppunten aan €2 per kaart. Deze opbrengst gaat integraal naar feestvarken vzw. Met deze kaart in hun bezit gaan ze op zoek naar de varkenssnoetjes in de deelnemende etalages. Met elk juist ingevuld deelnamekaartje maken ze kans op een prijs uit de prijzenpot ter waarde van 1500 euro. Er zullen 25 winnaars getrokken worden.

Actie Middenstand Oostmalle

De eindejaaractie Oostmalle 2020 XXL loopt van 15 december 2020 tot 31 januari 2021 bij 30 handelszaken te Oostmalle. 

Mensen ontvangen een spaarkaart waar ze 20 zegels op verzamelen. Ze ontvangen een zegel per aankoopschijf van 5 euro. Volle kaarten, ter waarde van 100 euro, kunnen meedingen voor waardebonnen ter waarde van 10.000 euro.