Eandis en Infrax worden Fluvius

Eandis en Infrax, de twee bedrijven die elk in een deel van Vlaanderen zorgden voor onder meer de distributie van gas en elektriciteit, heten voortaan Fluvius. Vlaanderen heeft zo één nutsbedrijf dat de meeste publieke nutsleidingen groepeert.

Naast de distributie van gas en elektriciteit kan je bij Fluvius terecht:

 • om je meterstanden te laten opnemen
  De meteropnemer komt elke twee jaar langs. Het andere jaar geef je zelf je meterstanden door. Fluvius verzamelt en controleert alle info en bezorgt die aan de juiste partij. Zo ben je zeker dat je een correcte factuur krijgt van je energieleverancier.
 • bij een stroomonderbreking 
  Een probleem op het distributienet? Fluvius houdt je op de hoogte en zorgt er voor dat je zo snel mogelijk weer elektriciteit hebt.
 • als je een gasgeur ruikt 
  Ze komen onmiddellijk langs om het probleem bij je thuis te verhelpen. Deze oproepen zijn prioritair, want jouw veiligheid is cruciaal.
 • als je een kapotte straatlamp wilt melden
  Ook de straatverlichting zorgt voor comfort en veiligheid. Kapotte lamp gezien? Jij laat het weten en Fluvius herstelt ze binnen de 14 dagen.

Wat verandert er voor jou?

Wees gerust, bijna helemaal niets. Je hoeft zelf sowieso niets te doen.

Op de website www.fluvius.be krijg je automatisch alle juiste info en hulp. Voor specifieke gevallen geef je eerst je postcode in, zodat ze je de juiste ondersteuning kunnen geven.

Als je de oude telefoonnummers van Eandis of Infrax belt, kom je automatisch bij Fluvius terecht. Je kan ze rechtstreeks bereiken via 078 35 35 34.

Er zijn ook specifieke telefoonnummers voor dringende oproepen:

 • Gasgeur: 0800 65 0 65
 • Onderbreking en defecten: 078 35 35 00

Voor een discreet overleg of meer ingewikkelde vragen kun je terecht in een klantenkantoor.
Gepubliceerd op woensdag 20 februari 2019 10.39 u.