Dyzo-reddingsboei voor lokale ondernemers

Het gemeentebestuur heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Dyzo vzw om lokale ondernemers in moeilijkheden deskundige begeleiding te bieden.

Zo willen we de weerbaarheid van onze ondernemers versterken en voorkomen dat ze als gevolg van de coronacrisis verstrikt geraken in een schuldenspiraal. De sociale dienst verwacht een toename van het aantal hulpvragen door lokale ondernemers. Dankzij de samenwerking met Dyzo kunnen ondernemers onbeperkt en in alle discretie een beroep doen op een team van specialisten voor ondersteuning op economisch, juridisch en psychologisch vlak.


Door de overeenkomst zal Dyzo aanvragen van Mallenaren met voorrang opnemen. Zelfs wanneer de coronacrisis achter ons ligt, kan deze dienstverlening zinvol zijn bij problemen als ziekte, ongeval, echtscheiding of langdurige wegenwerken. Dyzo ondersteunt ook de medewerkers van onze sociale dienst als het gaat over (ex-)ondernemers in moeilijkheden. Dit zowel op beleidsmatig en teamondersteunend vlak, als bij de behandeling van individuele dossiers. Hulp nodig als ondernemer? Neem contact op met de sociale dienst via welzijn@malle.be of via het nummer 03 312 49 61. Meer informatie over Dyzo lees je op www.dyzo.be.

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021 13.47 u.