Druk gratis je coronacertificaat af in de bib

Wie deze zomer op reis wil of een evenement wil bezoeken, heeft daarvoor meestal een COVID-certificaat nodig.

Dat geldt als bewijs dat je ofwel volledig gevaccineerd bent, ofwel recent een negatieve PCR-test hebt ondergaan ofwel dat je tijdens het afgelopen half jaar corona hebt gehad en dus antistoffen hebt tegen het virus. Het coronacertificaat bevat een QR-code die je via je smartphone kan downloaden en opslaan. Dat kan via verschillende platformen zoals mijngezondheid.be, Mijn Burgerprofiel, myhealthviewer of via de mobiele app CovidSafe.be. Wie geen smartphone of printer ter beschikking heeft, kan zijn COVID-certificaat vanaf nu ook gratis afdrukken in de bibliotheek.

Voor een papieren versie van je coronacertificaat kan je tijdens de openingsuren terecht in Bib Oost en Bib West. Breng zeker je e-ID en pincode mee. Die heb je nodig om op een van de computers in de bib te kunnen inloggen op één van bovenstaande platformen. Onze medewerkers van de bib staan klaar om je hierbij te helpen als je dat wil. Het afdrukken van een coronacertificaat is gratis.

Mensen met een beperkte mobiliteit kunnen voor een papieren versie van hun coronacertificaat bellen naar de helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50 (bereikbaar op weekdagen van 9 tot 19 uur). Houd je rijksregisternummer bij de hand. Je ontvangt het certificaat enkele dagen later per post.

Gepubliceerd op maandag 26 juli 2021 10.30 u.