Doortocht Oost - Update 05/02/2019

Na de Kerstvakantie zijn op 9 januari 2019 de werken van doortocht Oostmalle opnieuw gestart.

We bevinden ons nu in fase III van het project, waarbij de N14/Hoogstraatsebaan verder vernieuwd wordt tot aan de Smekenstraat.

De aannemer begon eerst met de opbraak van de fiets- en voetpaden van dit gedeelte.De werken van de nutsmaatschappijen zijn ondertussen reeds voltooid.

Na het grondwerk worden eerst de boordstenen geplaatst. De rijbaan blijft zo lang mogelijk behouden. Ondertussen worden de dorpspleinen verder afgewerkt. Tegelijk werkt de gemeentelijke groendienst aan de aanleg van de plantvakken.

De laadpalen op het dorsplein zijn al in dienst en kunnen gebruikt worden.

Sinds half november kan je op de dorpspleinen opnieuw parkeren (blauwe zone). De Dorpsplaats, Dorpsweg en dorpspleinen zijn bereikbaar via De Speelhoven. De Dorpsweg is opnieuw enkelrichtingsverkeer naar de Sint-Lenaartsebaan. Voor de kerstperiode werd ook de doorgang van de Blijkerijstraat naar de N14/Hoogstraatsebaan/Dorpsplaats opnieuw opengesteld, zodat de dorpspleinen ook via de Blijkerijstraat bereikbaar zijn.

Om de veiligheid en het vlotte verloop van de werken niet te belemmeren, is het niet toegelaten om met een gemotoriseerd voertuig de werfzone te betreden. De parkeerstroken langs de Hoogstraatsebaan kunnen ook niet meer gebruikt worden.

De werkzaamheden blijven erg afhankelijk van onvoorziene omstandigheden en het weer.

Gepubliceerd op dinsdag 5 februari 2019 19.54 u.