De Buurtbus

De Buurtbus is een initiatief van de ocmw’s van Malle, Zandhoven en Zoersel. Zij werken samen met KINA en Handicar vzw onder impuls van de provincie Antwerpen.

De Buurtbus rijdt dagelijks van 8 tot 18 uur en verbindt dorpskernen, woonwijken, zorginstellingen en allerlei publieke plaatsen in de drie gemeentes. Er zijn meer dan 120 opstapplaatsen. Je kiest zelf waar je op- en afstapt. Op verschillende plaatsen is er aansluiting met het openbaar vervoer. Zo draagt de Buurtbus als aanvullende vervoersdienst bij tot de lokale basisbereikbaarheid voor mensen met een zorgnood.

Voor wie?

Het is niet vanzelfsprekend je te verplaatsen, je bent minder goed te been, slechtziend of tijdelijk niet rijgeschikt door ziekte of een operatie. 

Je hebt een zorgnood waardoor je een mobiliteitsbeperking ervaart. 

Procedure

Je moet lid zijn om een rit met de Buurtbus te kunnen reserveren. Je neemt hiervoor best contact op met de buurtbus, tel 03 284 94 80, met de sociale dienst van het sociaal huis of met een van de zorginstellingen in Malle, Zandhoven en Zoersel. De maatschappelijk assistent bekijkt of je voldoet aan de voorwaarden en brengt je lidmaatschap in orde.

Een rit reserveren doe je bij de centrale van de Buurtbus, tel. 03 284 94 80. Zij zijn elke werkdag bereikbaar van 9 tot 12 uur.

Reserveer je rit minstens een werkdag voor je verplaatsing. Bijvoorbeeld, je wil op vrijdag om 13 uur de Buurtbus nemen aan halte 100, dan reserveer je deze rit uiterlijk donderdagvoormiddag telefonisch.

Bedrag

Je betaalt een jaarlijks 10 euro lidgeld. Naast het lidgeld betaal je 0,40 cent per gereden kilometer. Je krijgt hiervoor maandelijks een factuur.

Inwoners van Malle met een vrijetijdspas krijgen 25 procent korting op hun maandelijkse afrekening.