Coronanieuws voor ondernemers

Heb je een vraag als ondernemer met betrekking tot corona: bel of WhatsApp 0800 20 55. Bekijk de meest recente info voor ondernemers op de website van VLAIO

Mondmasker

In de provincie Antwerpen is iedereen boven 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen op plaatsen waar fysieke afstand van 1.5 meter niet kan gegarandeerd worden (op het openbaar vervoer, op markten, voor contactberoepen, in winkels, ...) en in de publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen.

Avondklok

Er is een avondklok van kracht van 24 uur tot 5 uur 's morgens.

Horecazaken

 • alle horecazaken sluiten hun deuren
 • horecazaken mogen afhaal aanbieden tot 22 uur
 • verkoop van alcohol is vanaf 20 uur verboden

Winkels en handelszaken

 • Slechts 1 klant per 10m² wordt toegestaan. Een uitzondering wordt gemaakt voor kleinere winkels.
 • Elke klant moet een mondmasker dragen die de neus en de mond bedekt. De fysieke afstand van 1.5 m moet in acht genomen worden.
 • Winkelen gebeurt alleen of in gezelschap van minderjarige kinderen of als begeleider van een hulpbehoevend persoon
 • Nachtwinkels moeten om 22 uur hun deuren sluiten
 • Er moet voorrang worden gegeven aan mensen ouder dan 65 jaar, mensen met beperkte mobiliteit en aan het zorgpersoneel.

Ambulante handel

Individuele kramen mogen hun waren verkopen op hun gebruikelijke plaats en uur. 

Bedrijven 

 • Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is.
 • Wanneer telewerk niet kan, houden bedrijven rekening met de veiligheidsvoorschriften.
 • Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de gezondheid en de veiligheid van hun werknemers en moeten alles in het werk stellen om veilige werkomstandigheden te garanderen.

Covid-nummer voor melding van clusters Covid-19-besmettingen: 0478 56 28 20

Als gemeente moeten we steeds beschikken over de meest recente info mbt eventuele clusters van besmettingen. Enkel zo kunnen we hierop adequaat reageren, en eventueel gepaste maatregelen nemen, in samenspraak met alle bevoegde instanties. We vragen dan ook aan scholen, verenigingen, en ook bedrijven om vanaf nu elke bevestigde Covd-19 besmetting binnen hun organisatie onmiddellijk te melden aan het gemeentebestuur.

Indien je binnen je bedrijf een bevestigde Covid-19 – besmetting heeft, meld het ons dan zo snel mogelijk op het nummer 0478 56 28 20. Let wel: dit nummer is enkel bedoeld voor de melding van Covid-19-besmettingen! Voor alle andere vragen met betrekking tot het coronavirus kan je terecht bij onze gemeentelijke diensten, tijdens de openingsuren.

OPROEP: Bedrijvengids op www.malle.be

Eind 2019 lanceerden we een oproep om je bedrijf te registreren op onze website. Je registreren heeft verschillende voordelen: de inwoner van Malle krijgt een mooi overzicht van alle bedrijven in Malle, maar misschien nog belangrijker: we hebben als gemeente jouw contactgegevens. We gebruiken deze gegevens om je op de hoogte te houden van ondernemersgerelateerde informatie en evenementen. Zeker met de huidige crisis in het achterhoofd is het van belang dat we zo veel mogelijk bedrijven kunnen contacteren! Registreer je via www.malle.be/bedrijven.

theme-sub-title