CORONA-UPDATE (4/11): gemeentelijke dienstverlening schakelt terug naar gemeentelijke fase 1

Op 30 oktober 2020 kondigde het Overlegcomité een verstrengde lockdown af om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken en de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen. De strenge maatregelen gingen in op 2 november 2020.

Door de strengere maatregelen en het verplichte thuiswerk ziet het gemeentebestuur zich genoodzaakt een aantal wijzigingen aan te brengen in onze dienstverlening. We zetten deze hier voor je op een rij.

Algemeen

 • Het gemeentehuis en het sociaal huis en de loketten van het departement ruimte & wonen zijn gesloten.
 • Onze dienstverlening verloopt voornamelijk telefonisch, per e-mail of via het e-loket. Ook niet-dringende zaken kunnen zo afgehandeld worden. Via www.malle.be/eloket kan je vlot en veilig online iets aanvragen of melden.
 • In het gemeentehuis, het sociaal huis en aan de loketten van het departement ruimte & wonen kan je enkel fysiek terecht voor hoogdringende zaken na afspraak. We benadrukken dat de afspraken die doorgaan, plaatsvinden in zo veilig mogelijke omstandigheden (plexischermen aan de balies, mondmaskers, handhygiëne). Op die manier blijven het steeds laagrisico-contacten.
 • Bij volgende diensten maak je dus voor hoogdringende zaken telefonisch of via e-mail een afspraak :

  o burgerzaken: 03 310 05 40 of burgerzaken@malle.be
  o ruimtelijke ordening: 03 310 05 55 of ruimtelijkeordening@malle.be
  o mobiliteit: 03 310 05 56 of mobiliteit@malle.be
  o leefmilieu: 03 310 06 35 of leefmilieu@malle.be
  o sociale dienst: 03 312 49 61 of info@sociaalhuismalle.be
  o vrijetijdsdiensten: 03 310 05 71

Belangrijk: Alle gemeentediensten blijven steeds bereikbaar. Blijf dus zeker niet met vragen of bezorgdheden zitten, maar neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je dan graag verder!

Woonzorgcentrum ter Bleeke

Voor het woonzorgcentrum geldt er een specifieke bezoekersregeling. Voor meer informatie kan je terecht op 03 312 23 31. 

Gemeentelijke basisschool De Horizon

De herfstvakantie werd verlengd en de school opent de deuren opnieuw op maandag 16 november 2020. Voor de gemeentelijke basisschool gelden de maatregelen voor het onderwijs.

Buitenschoolse kinderopvang Pinkeltje

Tijdens de verlengde herfstvakantie voorziet Pinkeltje ook opvang op 9, 10, 12 en 13 november. Inschrijven kan hier

Vrijetijdsgebouwen

Onze vrijetijdsgebouwen zijn geopend voor de activiteiten die er nog toegelaten zijn, zoals bijvoorbeeld bepaalde activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar.

Bibliotheek

De filialen in Oost- en Westmalle blijven geopend. Ook onze afhaalbib bestaat nog steeds.

Toerismekantoor

Het toerismekantoor blijft open volgens de normale openingsuren. Meer informatie vind je op www.toerisme-malle.be of via 03 310 05 14. 

Huis van het Kind

Het Huis van het Kind organiseert geen activiteiten. Fysieke dienstverlening is enkel mogelijk op afspraak voor kwetsbare groepen als deze dringend is. Meer informatie vind je op https://www.malle.be/huis-van-het-kind of via 03 320 98 57. 

Dienstencentrum De Ring

Het dienstencentrum organiseert voorlopig geen activiteiten (bv. kleuren, maaltijden, kapper, pedicure, …). Meer info op https://www.malle.be/dering of 03 384 51 51.

Sociaal huis

We hanteren tijdelijk een aangepaste werkwijze voor opladingen van de budgetmeter voor gas en/of elektriciteit in het sociaal huis:

 • Je budgetmeter voor gas en/of elektriciteit opladen in het sociaal huis (Blijkerijstraat 53) kan elke dinsdag tussen 19 en 20 uur en op vrijdag tussen 11 en 12 uur.

 • Nadat je aangebeld hebt, zal een onthaalmedewerker je binnenlaten. Je draagt verplicht een mondmasker.

 • Lukt het niet om op bovenstaande momenten langs te komen, dan kan je via 03 312 49 61 een afspraak maken om je kaart te komen opladen. 

De fysieke zitdagen van partners (bijvoorbeeld het Wooninfopunt of de jurist) gaan tijdelijk niet door. We proberen de vragen zoveel mogelijk telefonisch of via e-mail te behandelen. Indien nodig kan een bureelgesprek plaatsvinden.

Het sociaal huis blijft bereikbaar via 03 312 49 61 en info@sociaalhuismalle.be. Aarzel dus niet om voor hoogdringende zaken een afspraak te maken. 

Meer info

Meer info over de gemeentelijke maatregelen tijdens de coronacrisis vind je op www.malle.be/corona.

Coronalert app

Heb jij de Coronalert app al geïnstalleerd op je smartphone? Deze gratis app is een extra middel in de strijd tegen het coronavirus. De Coronalert app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief heeft getest op het coronavirus en vertelt je ook wat je in dat geval moet doen. Dat gebeurt volledig anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy. Op www.coronalert.be lees je alles over de werking van de app, hoe de app omgaat met privacy en gegevens en hoe je hem volledig gratis kan downloaden en gebruiken op je smartphone.

Gepubliceerd op woensdag 4 november 2020 11.27 u.