CORONAVIRUS: de maatregelen op een rij

Het Overlegcomité heeft op woensdag 17 november de epidemiologische toestand besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist.

Er komt een brede mondmaskerplicht en verplicht telewerk. Een strikte naleving is noodzakelijk als we een lockdown willen vermijden. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en het aantal patiënten op intensieve zorg is de voorbije twee weken bijna verdubbeld.

Om een totale overbelasting van het gezondheidssysteem te vermijden en het onderwijs en onze economie zo normaal mogelijk te laten functioneren, heeft het Overlegcomité een reeks beschermingsmaatregelen genomen. Deze nieuwe maatregelen gelden sinds 20 november tot en met 28 januari 2022.

Een overzicht van alle maatregelen die gelden sinds 20 november vind je hier

Vragen over je vaccinatieafspraak of uitnodiging?

Bel het callcenter van het vaccinatiecentrum op 03 201 50 40. We merken dat veel inwoners vragen hebben in verband met hun vaccinatie, uitnodiging of een plekje op een reservelijst. De meeste antwoorden vind je terug op de website www.laatjevaccineren.be. Het antwoord op jouw vraag toch niet gevonden? Hier zetten we nog eens op een rijtje waar je met welke vragen precies terecht kan.

Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021 10 u.