CORONAVIRUS: de maatregelen op een rij

Op vrijdag 1 oktober versoepelen de coronamaatregelen in Vlaanderen.
Het Overlegcomité heeft op vrijdag 17 september de epidemiologisch toestand besproken. Gezien de grote verschillen in vaccinatiegraad heeft het Overlegcomité geopteerd voor een gedifferentieerde aanpak.

Het comité stelt vast dat het aantal nieuwe besmettingen stabiliseert. Ook de algemene hospitalisatiecijfers zijn na een periode van langzame stijging sinds begin juli, de voorbije week voor het eerst gedaald. Toch zijn er grote verschillen. In Vlaanderen is er een dalende incidentie, in Wallonië een stijging en in Brussel een stabilisatie van de besmettingscijfers op een hoog niveau. Voorzichtigheid blijft dus geboden. 

Een overzicht van alle maatregelen die gelden vanaf 1 oktober vind je hier

Vragen over je vaccinatieafspraak of uitnodiging?

Bel het callcenter van het vaccinatiecentrum op 03 201 50 40. We merken dat veel inwoners vragen hebben in verband met hun vaccinatie, uitnodiging of een plekje op een reservelijst. De meeste antwoorden vind je terug op de website www.laatjevaccineren.be. Het antwoord op jouw vraag toch niet gevonden? Hier zetten we nog eens op een rijtje waar je met welke vragen precies terecht kan.

Gepubliceerd op maandag 20 september 2021 10 u.