CORONAVIRUS: de maatregelen op een rij

Het Overlegcomité heeft op donderdag 6 januari 2022 de epidemiologische toestand besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom behouden ze de lopende maatregelen. Tegelijk besprak het Overlegcomité ook de middellangetermijnstrategie waarin voorspelbaarheid en perspectief centraal staan.

Op basis van de laatste wetenschappelijke gegevens lijkt het erop dat de omikronvariant drie tot vier keer meer besmettelijk is, maar mogelijk minder ziekmakend. Dit vertaalt zich nu reeds in een snelle stijging van het aantal besmettingen en een toename van de ziekenhuisopnames. De bezetting van de afdelingen intensieve zorgen blijft voorlopig nog dalen, maar minder uitgesproken dan de week ervoor. Het Overlegcomité oordeelt dat in de huidige situatie het aangewezen is het pakket lopende maatregelen aan te houden.

We vatten hieronder een aantal zaken voor je samen. Op www.info-coronavirus.be/nl/ vind je alle geldende maatregelen en een overzicht van de meest gestelde vragen.

Blijf gezond, zorg voor jezelf en voor elkaar!