Consultatiebureau kind en gezin

In het Huis van het Kind is een consultatiebureau van Kind en Gezin gevestigd.

Op tien belangrijke momenten in de ontwikkeling van je kind is er een gratis raadpleging op het consultatiebureau. Ze volgen de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind op. Tijdens bepaalde raadplegingen krijgt je kind een vaccinatie. 

Tijdens een raadpleging:

  • meet en weegt een vrijwilliger je kind
  • kan de ouder met de regioverpleegkundige praten over de voeding, ontwikkeling, opvoeding, ... van het kind. Je kan ook bij haar of de gezinsondersteuner terecht met je ervaringen en vragen over voeding, opvoeding, verzorging, ...
  • doet de arts een medische onderzoek en krijgt je kind de nodige vaccinaties. Op deze preventieve raadplegingen worden geen behandelingen gestart, gestopt of gewijzigd. Bij een eventuele doorverwijzing naar je vaste arts, houden beide artsen elkaar op de hoogte van hun bevindingen, diagnoses en behandelingen. Zij houden de regioverpleegkundige op de hoogte.

Zijn niet al je vragen beantwoord tijdens de raadpleging of heb je een specifieke vraag? Kind en Gezin maakt graag extra tijd voor je vrij of verwijst je door naar gespecialiseerde diensten.