Composteren kan je leren!

Thuiscomposteren is een biologisch proces waarbij micro-organismen en kleine ongewervelden organische reststoffen onder welbepaalde omstandigheden omzetten tot compost.

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan je zelf verwerken in je tuin door te composteren. Het gemeentebestuur wil je een duwtje in de rug geven en biedt tijdens de maand juni compostvaten en -bakken tegen halve prijs aan op het recyclagepark. Dit betekent dat je slechts 17 euro voor een compostvat en 30 euro voor een compostbak betaalt. Knip de bon uit de Malse Courant van juni en geef hem aan de parkwachter op het recyclagepark.

Heb je een tuin en een klein beetje aandacht en inzet? Dan kan je na negen maanden al compost oogsten. De geoogste compost bevat een veel voedingsstoffen die je planten in de tuin nodig hebben. Wie thuis composteert, bespaart want je hoeft geen gft-afval aan te bieden aan
de afvalophalers en geen bodemverbeteraars meer aan te kopen. Alles weten over thuiscomposteren? Laat je inspireren door het filmpje op www.vlaco.be/thuiskringlopen/thuiscomposteren.

Gepubliceerd op woensdag 26 mei 2021 13.52 u.