Natuur-doe-boekje als alternatief voor buitenspeeldag

De jaarlijkse buitenspeeldag was in 2021 gepland op woensdag 21 april. Een hardnekkig coronabeestje steekt daar ook dit jaar nog een stokje voor. Maar omdat buiten spelen zo ontzettend leuk is, maakten we een natuur-doe-boekje. Dit zal eind maart verdeeld worden in de lagere scholen.

Je kan het natuur-doe-boekje meenemen op elke wandeling. Al te veel in je eigen buurt gewandeld? Kies dan voor één van onze speelpleintjestochten in Oost- of Westmalle. In Oostmalle zijn er 3 verschillende speelpleintjestochten tochten van 3,5 km en een langere tocht van 11 km. In Westmalle stippelden we 4 verschillende tochten uit van 1, 2, 3,5 of 8 km lang.

Plannetjes van alle speelpleintjestochten vind je op de website van Toerisme Malle


ZOEK JIJ MET ONS MEE NAAR DE DIKSTE BOMEN VAN MALLE?

Ga jij samen met ons op zoek naar de dikste bomen van Malle? Wij weten een paar dikke bomen staan in Malle, maar we zijn heel benieuwd naar welke dikke bomen jij allemaal weet te vinden in onze gemeente.

Als je gaat wandelen, neem dan een touw mee waarmee je de dikste boom die je onderweg tegenkomt kan meten. Neem een foto van de boom, meet de boom met het touw op 1 meter boven de grond en leg een knoop in het touw op de plaats waar je helemaal rond de boom bent. Thuis neem je een meter, meet je het touw tot aan de knoop én zo weet je hoe dik de boom is. Een hele dikke boom gevonden? Stuur je foto van de boom en de afmeting van de boom ten laatste op 1 mei door via het formulier op onze website. Ieder kind dat ons een foto van een dikke boom bezorgt ontvangt een cadeautje.

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2021 8 u.