Boekstart

Om onze allerkleinste Mallenaartjes aan het lezen te krijgen, stapte onze gemeente in het Boekstartproject.

Wat?

Boekstart is een leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen. Samen met Iedereen Leest & Kind en Gezin willen de openbare bibliotheken van Malle kersverse ouders gratis boekenpakketten aanbieden. 

Waarom?

Met boekenpakketten kunnen jonge kinderen al vroeg kennismaken met verhalen. Tegelijkertijd moedigen ze ouders aan om voor te lezen aan hun kinderen. Dat heeft grote voordelen voor hun verbeelding en woordenschat. Het is dus niet alleen gezellig, maar ook leerrijk.

Wanneer?

Wanneer je baby zes maanden oud is, krijg je bij een bezoek aan Kind en Gezin het eerste babypakket mee. Daarin vind je een zacht voelboekje en een brochure met informatie over voorlezen en de bibliotheek. Is je peuter vijftien maanden? Dan krijg je van Kind en Gezin een uitnodiging om in de bib de Boekstartpeutertas op te halen. Dat pakket bevat een kartonnen aanwijsboek, een eerste peuterverhaaltje en ook een brochure over de voordelen van lezen op jonge leeftijd.

Wat nog?

Maak je je kleine spruit al graag lid van de bibliotheek? Dat kan helemaal gratis bij het ophalen van de peutertas. Bovendien heeft onze bib nu ook boeken voor kinderen die de smaak al te pakken hebben. In de bib van Oostmalle is er een hoek met knisperboekjes en een voorleesstoel, en in beide bibliotheken zijn er kartonnen prentenboeken beschikbaar die we regelmatig aanvullen en vernieuwen.