Biodiversiteit

Biodiversiteit is de grote verscheidenheid aan levensvormen die er bestaan. Op aarde leven naar schatting 50 miljoen soorten planten en dieren. De laatste tientallen jaren sterven soorten sneller uit dan ooit tevoren. Doordat er minder soorten planten en dieren zijn raken dieren hun voedselbronnen kwijt. Ook de mens is afhankelijk van een rijke variatie aan soorten. Daarom is het belangrijk dat we zo veel mogelijk soorten in stand proberen te houden.

In het najaar 2020 nemen we daarom deel aan de actie

1000 bomen planten

Samen met de gemeente, Regionaal Landschap de Voorkempen en Regionaal Landschap Rivierenland organiseert het IGEAN een groepsaankoop bomen. 

Voor wie?

Negen procent van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. 

Daarom organiseren we samen een groepsaankoop inheemse hoogstam solitaire en fruitbomen.

We hebben een aanbod van 5 solitaire bomen aan 30 euro per stuk, en 5 fruitbomen aan 25 euro per stuk.

  •  Solitaire bomen: beuk, tamme kastanje, winterlinde, zomereik, zwarte els
  •  Fruitbomen: appel (James Grieve), Broechemse kers, Broechemse perzik, peer (Clapp’s Favourite), pruim (Bleu de Belgique)

Voor deze prijs krijg je een boom inclusief steunpaal, boomband en handleiding om de boom te planten.

Voorwaarden

Bestel jouw boom voor 30 september via www.rldevoorkempen.be/1000bomen

Procedure

De bomen kunnen afgehaald worden op zaterdag 28 november tussen 9u30 en 12u30 in Sint-Lenaarts, Oostmalsebaan 72 (Site Noord IGEAN)

De bomen zijn 2.5 tot 3 meter lang dus voorzie een aanhangwagen of grote camionette om de bomen te transporteren. Meer info vind je op www.igean.be/1000bomen