Behaagactie

Natuurpunt organiseert voor de 26ste keer de behaagactie. Dit is een jaarlijkse actie om het aanplanten van streekeigen planten te bevorderen. Velt, het gemeentebestuur en de milieuraad van Malle verlenen hieraan hun medewerking.

Via de dienst leefmilieu kan je plantpakketten kopen aan gunstige prijzen. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en tegen allerlei ziekten.

Dit jaar worden er opnieuw streekeigen haagpakketten, individuele bomen, enkele klimplanten en bessenstruiken aangeboden. Ook het zaadmengsel voor een bloemenweide blijft op de bestellijst staan. Nieuw in het assortiment zijn de pitloze blauwe druif en een nestkastje voor mezen. Dit is vervaardigd uit eikenhout en afgedekt met een dakje uit natuurleisteen om een lange levensduur te garanderen. Als oude fruitboomsoort wordt de kweepeer verkocht.Het ganse gamma en info over alle planten die Natuurpunt aanbiedt vind je op hun website. Het klein fruit en het zaad voor de bloemenweide is enkel verkrijgbaar in Malle. Alle info over de soorten die je je dit jaar kan bestellen vind je ook onderaan in de bijlagen.

Voorwaarden

  • De betaling van het bestelde plantgoed dient vooraf te gebeuren.
  • Het plantgoed moet binnen de grenzen vvan de gemeente worden aangeplant.
  • Het aanbod mag niet voor beroepsdoeleinden gebruikt worden.
  • De mogelijke uitval van het aangeplante plantgoed is ten laste van de besteller.
  • De besteller verklaart zich akkoord met deze bestelvoorwaarden.

Procedure

Je kan bestellen via onderstaand bestelformulier.

Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn vóór vrijdag 25 oktober 2019. Betalen doe je via overschrijving op rekeningnr. BE14 7512 0932 0683 van Natuurpunt Voorkempen. Het bestelformulier kan je mailen naar leefmilieu@malle.be of bezorgen bij dienst leefmilieu, Nijverheidsstraat 7, 2390 Oostmalle.

Bij elke bestelling schenkt de milieuraad een gratis zak compost. Die geven we mee als je de bestelling komt ophalen.

 

Afhandeling

Het bestelde plantgoed moet je komen afhalen op zaterdagvoormiddag 7 december 2019 tussen 10:00 uur en 12:00 uur in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7.