Behaagactie

Natuurpunt organiseert voor de 25ste keer de behaagactie. Dit is een jaarlijkse actie om het aanplanten van streekeigen planten te bevorderen. Velt, het gemeentebestuur en de milieuraad van Malle verlenen hieraan hun medewerking.

Via de dienst leefmilieu kan je plantpakketten kopen aan gunstige prijzen. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, zijn beter bestand tegen de grillen van ons klimaat en tegen allerlei ziekten.

Dit jaar worden er opnieuw streekeigen haagpakketten, individuele klimplanten en bomen aangeboden. Ook het bijenhotel en het zaad voor een bloemenweide blijven op de bestellijst staan. De knotwilgpoten zijn in Malle niet meer verkrijgbaar. Nieuw in het assortiment zijn 4 soorten fruitbomen ( kers, peer, appel en pruim) en 4 soorten klein fruit ( blauwe bes, rode bes, kruisbes en framboos). Deze laatste soorten zijn specifiek in het assortiment opgenomen om het aanbod voor kleinere tuinen te verruimen. Het volledige gamma en info over alle planten die Natuurpunt aanbiedt vind je op hun website. Het klein fruit en het zaad voor de bloemenweide is enkel verkrijgbaar in Malle. Info over deze soorten vind je onderaan in de bijlagen.

Voorwaarden

  • De betaling van het bestelde plantgoed dient vooraf te gebeuren.
  • Het plantgoed moet binnen de grenzen vvan de gemeente worden aangeplant.
  • Het aanbod mag niet voor beroepsdoeleinden gebruikt worden.
  • De mogelijke uitval van het aangeplante plantgoed is ten laste van de besteller.
  • De besteller verklaart zich akkoord met deze bestelvoorwaarden.

Procedure

Je kan bestellen via onderstaand bestelformulier.

Zorg dat de bestelling en de betaling binnen zijn vóór vrijdag 26 oktober 2018. Betalen doe je via overschrijving op rekeningnr. BE80 7512 0545 9477 van Natuurpunt Voorkempen. Het bestelformulier kan je mailen naar leefmilieu@malle.be of bezorgen bij dienst leefmilieu, Nijverheidsstraat 7, 2390 Oostmalle.

Bij elke bestelling schenkt de milieuraad een gratis zak compost. Die geven we mee als je de bestelling komt ophalen.

 

Afhandeling

Het bestelde plantgoed moet je komen afhalen op zaterdagvoormiddag 1 december 2018 tussen 10:00 uur en 12:00 uur in het gemeentemagazijn, Nijverheidsstraat 7.