BE-Alert brengt je snel op de hoogte bij een noodsituatie

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in Malle willen we jou graag snel verwittigen. Daarvoor gebruiken we vanaf nu BE-Alert, een systeem dat je via sms, e-mail of telefoon snel op de hoogte stelt van een noodsituatie.

BE-Alert
Malle is intussen officieel een BE-Alert gemeente. BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, de gouverneur of de minister van binnenlandse zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijvoorbeeld om ramen en deuren te sluiten bij een brand). Het gaat dan om officiële en correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen.

Registreer je
Om je te kunnen verwittigen in een noodsituatie, heeft de overheid jouw gegevens nodig. Heel wat burgers registreerden zich al voor deze gratis dienst. Wil jij ook inschrijven? Dan kan heel eenvoudig en snel op www.be-alert.be. Je gegevens blijven vertrouwelijk en worden in geen enkel geval gedeeld met derden.

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2019 15.30 u.