Basisschool De Horizon verwelkomt klashond Billy

Basisschool De Horizon heeft er een nieuwe mascotte bij. Sinds kort maakt teckelpupje Billy zijn opwachting in het vierde leerjaar. De hond kadert in de schoolvisie die er veel belang aan hecht dat leerlingen zich goed voelen.

Waar hoofdtelefoons, praten, spelen en rustplekjes geen soelaas bieden, komt Billy ter hulp. Een school kan een stressvolle omgeving zijn voor kinderen. Daarom werkte basisschool De Horizon een plan uit om kinderen te leren omgaan met emoties en prikkels. En daar hoort ook klashond Billy bij.

Klashonden bieden affectie aan kinderen die hier nood aan hebben. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat ze bijdragen tot de relationele en emotionele ontwikkeling van kinderen. Eenvoudige dingen, zoals het aaien van Billy, maken al een verschil. De bloeddruk daalt, stress verdwijnt, …

De impact van Billy in de klas werd al na korte tijd zichtbaar. Het is mooi om te zien dat een verlegen kind Billy bij zich neemt en tegen hem begint te vertellen of een verhaaltje voorleest. De kinderen kunnen hun gevoelens ook ventileren. Je merkt dat ze zich getroost voelen als ze hun verhaal even kwijt kunnen bij Billy. Ook stellen de leerlingen zich zorgzamer, socialer en verantwoordelijker op tegenover elkaar.

Gepubliceerd op dinsdag 18 december 2018 13.10 u.