Augustuskermis Oostmalle uitgesteld

Na lang overleg met de foornijveraars en de horeca heeft het college van burgemeester en schepenen besloten dat de Augustuskermis in Oostmalle, gepland van 7 tot en met 11 augustus, niet kan doorgaan.

Rekening houdend met de belangen en wensen van alle partijen heeft het college tot op het laatste moment verschillende alternatieve pistes bewandeld om de kermis veilig te kunnen organiseren. Door de extra coronamaatregelen van de Nationale Veiligheidsraad en de Provinciale Crisiscel bleek het uiteindelijk niet haalbaar om de veiligheid en gezondheid van zowel de kermisbezoekers als de foornijveraars te garanderen. Uitstel van de Augustuskermis bleek helaas de enige juiste keuze.

Twee kermissen
Maar... uitstel is geen afstel. Integendeel, want het college heeft de intentie om zowel de Augustuskermis in Oostmalle als Bergkermis in Westmalle later dit jaar nog te organiseren. Samen met de foornijveraars wordt gezocht naar beschikbare data in het najaar, weliswaar onder voorbehoud van de verdere evolutie van de coronacrisis.

Afwachten wat de volgende weken en maanden brengen, maar laat ons hopen dat we in 2020 alsnog kermis kunnen vieren in Oost- en Westmalle. Verdere communicatie over de eventuele nieuwe kermisdata volgt uiteraard, zodra die bekend zijn.

Gepubliceerd op woensdag 29 juli 2020 17.11 u.